Мобілізація в Україні: військове керівництво отримало наказ створити резерви особового складу

Мобілізація в Україні: військове керівництво отримало наказ створити резерви особового складу
319417 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Україні від початку повномасштабного вторгнення армії росії тривають мобілізація і воєннний стан. Наразі у ЗСУ не спостерігається такої гострої нестачі людей, як в армії росії, проте кількість військових патрулів по містах України зросла. Певної ясності цій ситуації додав Володимир Зеленський.

Під час зустрічі зі студентами та викладачами Київського національного університету імені Тараса Шевченка, в якій також брав участь експрем’єр Великої Британії Борис Джонсон, Зеленський, відповідаючи на запитання щодо поповнення особового складу українського війська, повідомив, що військове керівництво отримало завдання створити резерви, щоб захисники мали змогу відновлювати сили після бойових дій. Крім того, відповідна заява вже розміщена на офіційній сторінці Офісу Президента.

"Люди не просто важливі, а найважливіші", – сказав Зеленський, зазначивши, що найважливішим ресурсом української армії "є особовий склад, який потрібно берегти".

За словами президента, він не може розкрити подробиць мобілізаційних процесів, але Ставка Верховного Головнокомандувача ухвалила відповідні рішення, і далі командувачі працюють над їх реалізацією на своїх напрямах.

Також під час розмови зі студентами глава держави висловив переконання, що Україна точно переможе в цій війні. Ба більше, ця перемога може наступити уже у 2023 році.

"Ми вже перемогли, тому що об’єдналися, у нас велика нація, великий народ. Окрім того, важливо провести ще й фізичну деокупацію наших територій. Тоді це буде не лише теоретичною чи філософською перемогою – це буде реальністю", – підкреслив президент.

Для того ж, щоб здобути перемогу якомога швидше, українцям потрібно зберігати єдність і міцність. Адже, на його думку, швидкість перемоги залежить від міцності всередині України та від міцності ззовні, себто від допомоги партнерів.

Нагадаємо, що декілька тижнів тому, на початку січня, міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що потреби у додатковій мобілізації в Україні поки немає. За його словами, мобілізація триває у "спокійному режимі", і, як каже Головнокомандувач Валерій Залужний, у нас немає потреби в людях такої великої, як у росіян, а є потреба у зброї, техніці, оснащенні.

stopcor.org

Теги: Володимир Зеленський,Мобілізація в Україні, війна в Україні,резерви особового складу
ПРЯМИЙ ЕФІР