Танків багато не буває: Польща передає Україні 30 PT-91 на додачу до 14 Leopard 2

Танків багато не буває: Польща передає Україні 30 PT-91 на додачу до 14 Leopard 2
334304 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зовсім скоро пліч-о-пліч з німецькими Leopard 2, в степах України воюватимуть польські танки РТ-91.

Про це в інтерв’ю канадському телеканалу CTV News повідомив прем'єр-міністр Матеуш Моравецький. З його слів, Польща була першою країною, яка поставила 250 танків в Україну. І сьогодні вони готові знову підтримати ЗСУ і відправити на фронт 60 танків РТ-91.

"Зброя росії – страх, нашою зброєю має бути солідарність з Україною", – сказав Моравецький у четвер, 26 січня.

Крім того,прем'єр-міністр додав, що для України зараз дуже важливі сучасні танки з огляду на те, що росія може мати кілька тисяч танків, "а за деякими даними – навіть 15 000".

Зазначимо, що близько двох сотень польських танків надійшли до України ще у першому півріччі 2022 року.

Відносно ж танку PT-91 то ці танки поки не постачаються до України, а загалом за даними військового порталу Defense Express, військо польське має 232 одиниці цих машин. Цей танк є власною модернізацією Т-72 у 90-х роках, яка торкнулась усіх головних компонентів.

Танків багато не буває: Польща передає ЗСУ 30 PT-91 на додачу до 14 Leopard 2

У PT-91 було значно покращено бронювання для чого була розроблений динамічний захист ERAWA, яка має характерне максимальне щільне покриття всього танка. Замінена була й система управління вогнем і на польській бойовій машині використовується власна система DRAWA із новими прицілами, включно із тепловізійним каналом, лазерним далекоміром та балістичним обчислювачем. Нічні засоби спостереження також отримали командир та водій-механік.

Нагадаємо, федеральний уряд Німеччини ухвалив рішення про надання Збройним Силам України 14 танків Leopard 2 та дозволив реекспорт іншим країнам. Про це йдеться в офіційній заяві, оприлюдненій на сайті уряду ФРН. Про рішення щодо танків для України оголосив канцлер ФРН Олаф Шольц під час засідання уряду у середу, 25 січня.

stopcor.org

Теги: Польща ,РТ-91,танки Leopard 2, війна в Україні
ПРЯМИЙ ЕФІР