Помічниці судді Північного апеляційного господарського суду висунули підозру у корупції

Помічниці судді Північного апеляційного господарського суду висунули підозру у корупції
328482 ПЕРЕГЛЯДІВ

Одній з помічниць Північного апеляційного господарського суду (Київ). Як повідомляє ДБР, за хабар у 12 тис. доларів вона обіцяла допомогти чоловіку, що боровся за опіку над своєю дитиною, виграти справу в касаційній інстанції.

Чоловік вже виграв опіку над дитиною у колишньої дружини в судах декількох інстанцій. Водночас мати дитини вирішила боротись до кінця й оскаржила рішення у касаційному суді. Через острах програти справу, чоловік почав шукати консультанта, який би зорієнтував його щодо шансів на остаточну перемогу в суді та право проживати з дитиною.

Він розповів історію юристу, який вирішив скористався ситуацією та заробити гроші. Юрист домовився зі знайомою, яка була помічницею судді, щодо «лобіювання» через її численні знайомства у судах різних інстанцій.

Зловмисники розподілили свої ролі: працівниця суду мала б знайти впливового посередника, який міг би домовитись із колегією суддів за грошову винагороду гарантувати позитивне для «клієнта» рішення. А юрист своєю чергою мав переконати чоловіка у необхідності передати гроші для суддів. Батька дитини запевнили, що більша частина грошей піде саме суддям, які безпосередньо вирішуватимуть з ким залишиться дитина.

Юриста було затримано на гарячому у момент передачі першого траншу — 2 тис. доларів.

Таким чином, посередник та помічниця судді підозрюються у зловживанні впливом, прийнятті пропозиції, або одержанні неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, або пропозиція чи обіцянка здійснити вплив за надання такої вигоди (ч. 2 ст. 369-2 КК).

Матеріали щодо спільника помічниці судді було виділено в окреме кримінальне провадження. Наразі слідство завершило справу щодо нього та скерувало до суду обвинувальний акт.

368.media

Теги: Північний апеляційний господарський суд, Корупція
ПРЯМИЙ ЕФІР