Військовий квиток з'явиться у "Дії": чи будуть повістки онлайн

Військовий квиток з'явиться у "Дії": чи будуть повістки онлайн
334565 ПЕРЕГЛЯДІВ

У державному додатку "Дія" не надсилатимуть повістки військовозобов'язаним. У той же час, команда проєкту планує "рано чи пізно" впровадити електронний військовий квиток.

Про це розповів керівник розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації України Мстислав Банік.

Військовий квиток з'явиться у ''Дії'': чи будуть повістки онлайн

"Щодо повісток, то їх у "Дії" не буде", — сказав представник Мінцифри.

За словами Баніка, ще до початку повномасштабної війни урядом велася робота щодо приведення реєстру військовозобов'язаних в електронний вигляд. У межах цього процесу з'явилася можливість змінити місце прописки через Дію.

"Чоловікові потрібно було знятися з військового обліку та стати на облік в іншому місці, тому цього часто уникали, щоб повістка їх не знайшла. А якщо міняти місце реєстрації в "Дії", ми просто повідомлятимемо, що певний громадянин змінив адресу", — розповів Банік.

Також представник Мінцифри прокоментував ухвалення Кабінетом міністрів постанови №1487, яка дозволяє використовувати мобільний додаток для подання особистих даних до військкоматів.

"Це рішення просто врегулювало питання деяких актів, які хаотично ухвалювали після 2014 року, і ми продовжуємо впорядковувати ці питання", — запевнив Банік.

Водночас чиновник зазначив, що військовий квиток у додатку рано чи пізно з'явиться, проте зараз робота над цим у Мінцифри не ведеться.

stopcor.org

Теги: Військовий квиток,Дія,військовозобов'язані,повістки,повістки онлайн,електронний військовий квиток
ПРЯМИЙ ЕФІР