Директор Запорізької філармонії уникла покарання за розтрату грошей

Директор Запорізької філармонії уникла покарання за розтрату грошей
56786 ПЕРЕГЛЯДІВ

Директорку КЗ «Запорізька обласна філармонія» Ірину Конареву виправдали від звинувачень у службовій недбалості під час закупівлі туристичного автобуса. Про це стало відомо з вироку Ленінського райсуду за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 367 КК.

У 2019 році для  філармонії виділили 7,5 млн гривень на придбання автобуса. Конарева особисто надала вказівку голові тендерного комітету, матеріали стосовно котрого виділені в окреме кримінальне провадження, про підготовку тендерної документації та оголошення тендеру. Своєю чергою голова тендерного комітету, маючи на меті привласнення бюджетних коштів підготував тендерну документацію таким чином, аби надалі забезпечити перемогу ТОВ «Техно-агросервіс». Предметом закупівлі став автобус туристичний автобус Sunlong SLK 6126К.

Надалі, голова тендерного комітету переконав директорку Запорізької обласної філармонії в необхідності укладення додаткових угод з підрядником, котрим спершу було продовжено термін постачання автобуса, а згодом змінено предмет закупівлі на автобус Asiastar YBL6128SD, котрий за версією слідства є гіршим за технічними характеристиками. Таким чином бюджету був завданий збиток на 3,7 млн гривень. Окрім того, ТОВ «Техно-агросервіс» уклав договір страхування з ПРАТ «Страхова компанія «Юніверс» на загальну суму 952 тис. гривень, з котрих сплатив лише перший платіж на суму 132 тис. гривень.

Внаслідок таких дій, КЗ «Запорізька обласна філармонія» сплатила зайві кошти за послуги котрі фактично не були надані на суму 820 тис. гривень. В судовому засіданні Ірина Конарева своєї вини не визнала. Вона зазначила, що діяла відповідно до вимог чинного законодавства, а усі процедури щодо здійснення публічної закупівлі узгоджувались із тендерним комітетом та відповідають вимогам закону.

Її захисник зазначив, що рішення про зміну предмета закупівлі було прийнято на засіданні тендерного комітету одноголосно, ґрунтуючись на експертному висновку Запорізької Торгово-промислової палати, відповідно до якого автобуси Sanlong SLK 6126К та Asiastar YBL 6128SD є співставними. Також, захисник зазначив, що Ірині Конаревій не могло бути відомо, про намір ТОВ «Техно-агросервіс» після сплати першого страхового внеску не сплачувати подальші платежі.

Також захисник зауважила про те, що у висновку експерта в результаті порівняння фактичного наданого автобусу Asiastar YBL 6128SD технічним характеристикам та комплектації вказаних у сертифікаті відповідності щодо індивідуального затвердження колісного транспортного засобу встановлені співпадіння та розбіжності технічних характеристик та комплектації, однак не зазначається, що Asiastar YBL 6128SD є гіршої якості ніж Sanlong SLK 6126К. Відтак відсутні підтвердження, що відбулось погіршення предмета закупівлі.

Ленінський районний суд за результатами розгляду справи дійшов висновку про недоведеність вини Ірини Конаревої під час здійснення закупівлі.

Джерело

Теги: розтрата ,розтрата бюджетних коштів ,розтрата майна,розтрата грошей,гроші,корупція,Директор Запорізької філармонії ,Запорізька філармонія ,філармонія, Запоріжжя,покарання за розтрату грошей,Директорка КЗ «Запорізька обласна філармонія» Ірина Конарева,Директорка КЗ «Запорізька обласна філармонія» Конарева,Ірина Конарева,Конарева,Директорка Запорізької обласної філармонії Ірина Конарева,Директорка Запорізької обласної філармонії Конарева,Директорка Запорізької обласної філармонії ,Запорізька обласна філармонія Ірина Конарева,Запорізька обласна філармонія Конарева,Запорізька обласна філармонія ,ТОВ «Техно-агросервіс»,ТОВ Техно-агросервіс,Техно-агросервіс,туристичний автобус Sunlong SLK 6126К,туристичний автобус ,туристичний автобус Sunlong ,Sunlong SLK 6126К,ПРАТ «Страхова компанія «Юніверс»,ПРАТ Страхова компанія Юніверс,Страхова компанія Юніверс,Юніверс,Страхова компанія ,автобус Asiastar YBL6128SD,автобус Asiastar ,Asiastar YBL6128SD,Asiastar
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР