Завод Baykar в Україні: гендиректор заявив про вимагання $10 млн

Завод Baykar в Україні: гендиректор заявив про вимагання $10 млн
32675 ПЕРЕГЛЯДІВ

Гендиректор Baykar Defence Халук Байрактар розповів, що в нього вимагали 10 мільйонів доларів, аби отримати дозвіл на приєднання майбутнього заводу до електричної мережі України.

Про це він заявив в " target="_blank" rel="follow noopener">інтерв'ю Наталі Мосейчук.

"Про електрику я вам розповім дещо цікаве. Нам потрібна електрика на земельній ділянці. Скажімо так, ми купуємо землю і нам потрібна електрика. Знаєте, скільки коштує приєднатися до мережі? 10 мільйонів доларів. Як вам таке? І вони кажуть, що на під'єднання знадобиться 2 роки", – сказав Байрактар.

Водночас він зауважив, що у Туреччині подібна послуга для них коштувала 0 доларів, а отримання дозволу займає до двох тижнів.

"Зазвичай, такі речі мають просто бути. Я можу вам тисячі таких прикладів навести", – додав гендиректор компанії.

Байрактар також каже, що "не любить чогось просити", але владу України про відповідну пропозицію для нього він повідомив.

Нагадаємо, 8 серпня стало відомо, що компанія Baykar зареєструвалась в Україні та придбала земельну ділянку під будівництво заводу з виробництва безпілотників Bayraktar.

Вже у січні посол України в Туреччині Василь Боднар повідомив, що в Україні завершили проєкт для заводу з виробництва Bayraktar. Він очікує, що підприємство запрацює протягом двох наступних років і почне випускати вироби з українськими комплектуючими.

Джерело

Теги: Гендиректор Baykar Defence Халук Байрактар ,Гендиректор Baykar Defence Байрактар ,Гендиректор Baykar Defence ,Baykar Defence Халук Байрактар ,Baykar Defence Байрактар ,Baykar Defence ,Baykar Халук Байрактар ,Baykar Байрактар ,Baykar Defence ,Baykar ,Халук Байрактар ,Байрактар ,Халук Байрактар Вікіпедія,Байрактар Вікіпедія,вимагання ,електрична мережа України,електрична мережа ,електрика,Україна,Туреччина,Bayraktar,Василь Боднар,Боднар,Завод Baykar в Україні,Завод Baykar
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР