На тлі війни: ліки "Дарниці" помітили у продажу в рф, а родичів власника – в Австрії

На тлі війни: ліки "Дарниці" помітили у продажу в рф, а родичів власника – в Австрії
28207 ПЕРЕГЛЯДІВ

Поки українці віддають за ліки чи не останні гроші, препарати під брендом "Дарниці" безперешкодно продаються в росії, а родичі власника "Дарниці" Загорія рятуються від війни у Відні.

Український виробник торгує з країною-агресором в обхід санкцій? Ліки під брендом "Дарниці" помітили на російських аптечних сайтах: ЗМІ припускають, що їх можуть завозити в рф через треті країни. Тим часом родина власника бренду Гліба Загорія перечікує війну в Австрії. Та все це не завадило фармгіганту стати переможцем у номінації "Культурний код компанії" з кейсом "ФармОборона". 

Як власники провідної фармацевтичної компанії України збагачуються на тлі війни? Дослідила журналістка "СтопКору" Діана Ловська.

Як повідомило видання "Антикор", продукцію "Дарниці" вже після початку російської агресії можна було вільнопридбати в аптечних мережах Москви. На думку авторів матеріалу, замість прямих поставок Загорій перейшов на транзит через країни, що входять до Митного союзу з рф.

Водночас в одному з інтерв'ю інтернет-виданню "Главком" Гліб Загорій запевняв, що "Дарниця" припиняє постачання лікарських препаратів до рф: у 2016 році їх планували мінімізувати їх до нуля.

Проте навіть тепер, на тлі повномасштабного вторгнення, на російських сайтах з продажу ліків досі у вільному доступі присутні ліки під брендом "Дарниці". На упаковці можна роздивитись адресу виробника: Київ, Україна, а також дату виробництва – 2018 рік.

Дарниця
Ліки "Дарниці" досі можна вільно знайти на російському сайті

Тим часом родина власників "Дарниці" проводять час в Європі. Так, репортери "Української правди" " target="_blank" rel="follow noopener">зафіксували на вулицях австрійського Відня дорогий "Мерседес", зареєстрований на фармацевтичну фірму "Дарниця". Поруч із автівкою – сестра Гліба Загорія та Дмитро Огньов – її чоловік.

"Варто зазначити, Дмитро Огньов та Гліб Загорій ділять спільний дах над головою – вони мають не просто родинні зв’язки, а й прописку в одній квартирі. А Наталія Огньова, дружина Дмитра Огньова – в минулому Наталія Загорій, сестра Гліба Загорія, взагалі свого часу була членом наглядової ради фармацевтичної фірми "Дарниця", – наголосила Діана Ловська.

Гліб Загорій, Дарниця

Нагадаємо, Державним експертним центром МОЗ України, який "дає добро" на потрапляння ліків на полиці аптек, керує людина з оточення власника фармгіганта "Дарниці" Гліба Загорія.

Джерело


Редакція не несе відповідальності за зміст опублікованих повідомлень інформаційних агентств та реклами і може публікувати статті, не поділяючи точку зору автора.

По всіх питаннях щодо опублікованого матеріалу звертайтесь на електронну пошту: [email protected]

Теги: МОЗ , МОЗ України,МОЗУ,БПП ,Загорій,Гліб Загорій,Загорий, Загорий Википедия,Бенефициар фармкомпании “Дарница” Загорий,Глеб Загорий,Бенефициар фармкомпании “Дарница” Глеб Загорий,Глеб Загорий Википедия,фармкомпания “Дарница” Глеб Загорий,фармкомпания,фармкомпанія,Дарница,фармкомпания Дарница ,фармкомпания “Дарница” Загорий,Дарниця,НАБУ,Луценко, Національне антикорупційне бюро України, Національне антикорупційне бюро,Валентина Матвієнко,Дмитро Огньов,Огньов,Наталія Огньова, війна в Україні,Війна, Війна з РФ, Війна з Росією,Росія, Російська агресія , Російська Федерація, Війна Росії проти України, Війна проти Росії,війна з Росією, Війна проти України,Націоналізація російського майна ,російське майно,майно,екснардеп ,Корупція ,Націоналізація ,Олександра Устінова,Іван Бавикін,Бавикін,ДЕЦ ,Гліб Володимирович Загорій,Юлія Свириденко,ціни на ліки,ліки,препарати,ФармОборона,Таблетки Диазолин-Дарница,Диазолин-Дарница,Таблетки ,Диазолин,Пігулки для агресора,Пігулки ,агресор,Війна російський агресор,фармкомпанія "Дарниця" екснардепа Загорія,фармкомпанія "Дарниця" Загорія,фармкомпанія Дарниця
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР