НАБУ затримало двох адвокатів за підбурюванні бізнесмена до хабаря

НАБУ затримало двох адвокатів за підбурюванні бізнесмена до хабаря
289688 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи НАБУ повідомили адвокатам про підозру у підбурюванні особи надати неправомірну вигоду, а також у пособництві у її одержанні посадовцями Офісу генерального прокурора та фіскальної служби.

Слідство встановило, що підозрювані запропонували бізнесмену за «винагороду» «вирішити» його проблеми, пов’язані з кримінальним переслідуванням, що здійснювали слідчі під процесуальним керівництвом прокурорів ОГП.

За це вони пропонували домогтися закриття кримінального провадження та повернути підприємцю вилучене під час обшуків майно, комп’ютерну техніку й автомобілі Mercedes-Benz S400 CDI, Porshe Macan GTS, Bentley Continental GT, Land Rover Range Rover. Вартість «послуг» складалась з двох частин: 300 тис. доларів посадовцям ОГП і ДФС, і 20 тис. доларів —  адвокатам  за їх «допомогу».

Їхні дії кваліфіковані за ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 369, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 368 КК.

До речі, у січні 2022 року в межах іншого кримінального провадження НАБУ і САП викрили прокурора ОГП та його посередника, які так само пропонували вказаному бізнесмену «допомогти» із закриттям справи та поверненням майна.

368.media

Теги: ОГП,НАБУ ,адвокат, Корупція, хабар
ПРЯМИЙ ЕФІР