В Сумській області солдату дали 6 років за відмову виконати наказ

В Сумській області солдату дали 6 років за відмову виконати наказ
27183 ПЕРЕГЛЯДІВ

Краснопільський райсуд Сумської області визнав винним та посадив на 6 років до в’язниці солдата Андрія Коноваленка, котрий  відмовився виконати наказ свого командира. Про це стало відомо з вироку суду за ч.4 ст. 402 КК.

Зазначається, 23 серпня солдат Коноваленко, отримав усний наказ командира 2 стрілецької роти про вибуття на бойову позицію розташовану в безпосередній близькості з держаним кордоном України з російською федерацією. Втім, усвідомлюючи протиправність своїх дій, він відмовився виконати наказ та повідомив, що має власні справи, які, на його думку, важливіші накази командирів.

Після цього він демонстративно розвернувся в інший бік та вийшов з території подвір’я школи, вирушивши в невідомому напрямку. 29 серпня Андрій Коноваленко написав пояснення, в котрому підтвердив свою відмову виконати наказ, оскільки мав власні справи та перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Краснопільський районний суд Сумської області визнав його винним та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Враховуючи наявність у Коноваленко судимості за ч.2 ст. 309 КК від 20 квітня 2021 року, суд, за сукупністю вироків призначив остаточне покарання у вигляді 6 років позбавлення волі.

Джерело

Теги: Краснопільський райсуд Сумської області ,райсуд Сумської області ,Краснопільський райсуд ,Сумська область ,Суми,Україна,наказ,суд,Андрій Коноваленко,Коноваленко,Краснопільський районний суд Сумської області,Краснопільський районний суд , відмова виконати наказ,присяга
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР