Відповідав за закупки зброї: ще один посадовець залишив Міноборони – прощальне відео

Відповідав за закупки зброї: ще один посадовець залишив Міноборони – прощальне відео
322104 ПЕРЕГЛЯДІВ

2 лютого стало відомо, що в.о. голови департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України Олександр Лієв написав заяву на звільнення.

Про це повідомив голова фракції "Слуга народу" у ВРУ Давид Арахамія у офіційному Telegram-каналі.

"Олександр Лієв із Міноборони сам написав заяву на звільнення", – зазначив він у своєму дописі з підсумками обшуків, підозр та звільнень серед чиновників різної ланки.

Сам Лієв після цього записав "прощальне відео" до Арахамії, який й повідомив про його звільнення.

Варто зауважити, голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін 31 січня опублікував допис, у якому повідомив, що Лієв був міністром курортів та туризму АР Крим за часів Януковича. На початку окупації півострова він закликав Київ "почути Крим" і "легалізувати референдум" про його статус. Шабунін також каже, що Лієв блокував вʼїзд українським військовим морякам на територію українських маяків та був членом "тіньового уряду" Криму.

Наступного дня сам Лієв відреагував на допис антикорупціонера та заявив, що Шабунін просто "передрукував колишні інформаційні кампанії проти нього". Наприклад, за його словами, у відео, де він каже про "референдум", малася на увазі необхідність збільшення повноважень АРК, але в складі саме України.

"Повне відео є в YouTube, більшу частину того коментаря я говорю українською. Але технологи та піарники Деркача нарізали з того необхідні шматочки. Вже через два дні після того відеозапису, окупанти заявили про інший зміст референдуму. Вдень я зробив декілька публічних заяв, отримав погрози. Увечері зібрав дітей, речі та виїхав з Криму", – написав він.

stopcor.org

Теги: Міноборони України,Олександр Лієв,озброєння
ПРЯМИЙ ЕФІР