Лукашенко оголосив раптову перевірку бойової готовності армії - Міноборони Білорусі

Лукашенко оголосив раптову перевірку бойової готовності армії - Міноборони Білорусі
294467 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство оборони Білорусі за дорученням самопроголошеного президента Олександра Лукашенка оголосило раптову перевірку бойової готовності армії.

Новину про це білоруські ЗМІ оприлюднили в 11.30 годині ранку за київським часом. Також інформація про перевірку армії була опублікована на офіційному сайті Міністерства оборони Білорусі. 

"Сьогодні за рішенням міністра оборони Республіки Білорусь у закладі освіти "Військова академія Республіки Білорусь" розпочалася раптова перевірка бойової готовності", – йдеться у повідомленні від Міноборони Білорусі.

При цьому інших деталей у відомстві наразі не повідомляють.

До слова, востаннє Білорусь проводила повну перевірку своєї армії 13 грудня, 2022 року. Тоді, заходи мали комплексний характер, війська у найкоротші терміни висунулись у призначені райони, здійснили там їхнє інженерне обладнання, організували охорону та оборону, а також навели мостові переправи через річки Неман та Березина.

Як цього року буде проходити перевірка – невідомо. Але на фоні новин про наступ росіян вона звучить двояко. Є ймовірність того, що таким чином росія перевіряє готовість України захищати північні кордони. 

Щоправда, українські військові експерти наголошують, що наразі у Білорусі немає військового потенціалу, який би міг зважитися на наступ на Україну. 

Щоправда, на північних кордонах з Україною досі тривають білорусько-російські навчання. Вони вважаються одними з найбільших, які проводились до цього в Білорусі. Зараз на території Білорусі перебуває близько 12 тисяч мобілізованих росіян, які там навчаються. Це дані українського центру національного спротиву. Скільки там кадрових військових армії РФ – офіційно не повідомляють. Проте Генштаб ЗСУ наразі оцінює ймовірність повторного наступу з боку Білорусі як низьку.

stopcor.org

Теги: Білорусь ,Олександр Лукашенко,Міноборони Білорусі
ПРЯМИЙ ЕФІР