Нацполіція викрила російського бізнесмена, котрий вивів в «офшори» через підконтрольні фірми понад 250 млн гривень

Нацполіція викрила російського бізнесмена, котрий вивів в «офшори» через підконтрольні фірми понад 250 млн гривень
324779 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нацполіція викрила російського бізнесмена, котрий вивів в «офшори» через підконтрольні фірми понад 250 млн гривень. Про це повідомляє департамент стратегічних розслідувань Нацполіції.

Встановлені ряд українських компаній – співвласників столичного бізнес-центру, які фактично належать російському бізнесмену. За допомогою цих товариств громадянин рф налагодив механізм для виведення з України коштів в підконтрольні офшорні компанії.

Відповідно до запровадженої «схеми», офшорні компанії фіктивно надавали кредити українським підприємствам, відтак у них виникали боргові зобов’язання перед «кредитором». Надалі це давало підстави, в обхід запроваджених заборон щодо проведення розрахунків з рф та рб, безперешкодно виводи кошти за кордон на підконтрольні фірми.

Прибуток, отриманий в Україні від здачі в оренду площ бізнес-центру, виводився на рахунки офшорних компаній як повернення відсотків за кредитом. Крім того, такий механізм дозволяв уникнути подвійного оподаткування.

В результаті таких оборудок сума завданих державі збитків становить щонайменше 27 млн, а загальна сума виведених коштів сягає 250 млн гривень. Наразі судом накладено арешт на корпоративні права російського бізнесмена, нерухомість та банківські рахунки підконтрольних суб’єктів господарювання.

368.media

Теги: бізнес-центр,Нацполіція ,офшори
ПРЯМИЙ ЕФІР