Власник ПВК «Вагнер» Пригожин постане перед судом

Власник ПВК «Вагнер» Пригожин постане перед судом
361791 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Росії смутні часи завжди породжують одіозних особистостей, які зневажають закони цивілізованого суспільства і діють, як розбійники. Сто років тому таким персонажем був Распутін. Українсько-російська війна явила світові постать Пригожина.

У минулому карний злочинець, засуджений за розбій, та особистий кухар путіна, сьогодні він герой росії та власник найбільшої приватної військової структури, кинутої кремлівським режимом на український фронт.

Повноваження Євгена Пригожина безпрецедентні, а його дії відзначені звіриною жорстокістю та беззаконням. Завербувавши в російських в'язницях 50 тисяч ув'язнених, він закидає їх тілами позиції ЗСУ, розбиває кувалдою голови підлеглим, які завинили, і при цьому відверто провокує поважні міжнародні інституції.

У Росії, де криміналізація суспільства величезна, а тюремна традиція є частиною національної ідеології, Пригожин був приречений стати помітною та впливовою фігурою. Але Україна живе та воює за законами цивілізованого світу, поєднуючи мужність фронту із законодавчими процедурами.

Офіс Генпрокурора повідомив про підозру керівнику приватної військової компанії «Вагнер» Євгену Пригожину. Йому інкриміновано посягання на територіальну цілісність та недоторканність України та ведення агресивної війни (ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 437 КК України). Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Національною поліцією України.

За даними слідства, Пригожин був наділений повноваженнями щодо вербування, підготовки та управління підпорядкованих йому осіб для подальшого використання їх у бойових діях на території України.

Все це відбувалося і відбувається за повної підтримки чинного російського режиму. Амністія, яку власник ПВК надає російським ув'язненим, є винятковою прерогативою президента росії, процедура її надання сьогодні засекречена на офіційному рівні, і це свідчить про те, що злочини Пригожина повною мірою санкціоновані та підтримуються кремлем.

Керівник ПВК «Вагнер» безпосередньо відповідальний за тисячі військових злочинів. Він відкрито визнає свою роль у веденні війни проти України та з дозволу кремля вирішує кадрові питання, вербуючи десятки тисяч ув'язнених.

Хоч би як російська влада романтизувала розбійницькі методи Є. Пригожина, для українського правосуддя він звичайний військовий злочинець, дії якого Національна поліція розслідуватиме в рамках встановленої законом процедури.

Відповідальності не уникнуть і рядові «вагнерівці», зокрема ті з них, хто втік за кордон. Прокурори вже провели допити двох бійців ПВК, які перебувають у ЄС, триває перевірка причетності до військових злочинів ще одного учасника ПВК, що переховується у Норвегії. Відповідний запит на проведення слідчих дій незабаром буде надіслано нашим норвезьким колегам.

Переконаний, що разом із міжнародними партнерами ми забезпечимо всеосяжну відповідальність як для кожного злочинця, хто зі зброєю в руках прийшов на нашу землю, так і для їхніх покровителів, які роблять бізнес на крові.

Молот правосуддя завжди сильніший за «кувалди анархії».

Теги: пвк вагнера,Вагнер,ЧВК Вагнер,вагнерівці,кухар путіна,Пригожин,Євген Пригожин,ЗСУ, війна в Україні,пригожин чвк вагнер,пригожин евгений,евгений пригожин вагнер
ПРЯМИЙ ЕФІР