СБУ «по гарячих слідах» затримала агента рф, який коригував нещодавні ракетні удари по Харкову (відео)

СБУ «по гарячих слідах» затримала агента рф, який коригував нещодавні ракетні удари по Харкову (відео)
50501 ПЕРЕГЛЯДІВ

Співробітники контррозвідки СБУ затримали російського агента, який причетний до ракетних обстрілів Харкова 05 лютого 2023 року.

Внаслідок ворожих «прильотів» загинули мирні мешканці та зруйновано цивільну інфраструктуру міста.

За даними слідства, коригувальником виявився місцевий мешканець, який співпрацював з російською військовою розвідкою.

Зрадник приховано фіксував місця дислокації військовослужбовців ЗСУ, блокпостів та об’єктів критичної інфраструктури на території Харківського регіону і передавав їх представникам ворога.

Рашисти використовували вказані локації як потенційні цілі для ракетних атак. При чому після «прильотів» вони ставили цьому ж агенту завдання зафіксувати і передати їм результати влучань.

СБУ затримала агента рф, який коригував нещодавні ракетні удари по Харкову

Співробітники СБУ задокументували факти розвідувально-підривної діяльності ворожого агента, його причетність до нещодавніх ракетних атак на житловий будинок та вищий навчальний заклад Харкова, а також встановили його російських кураторів.

Як зʼясувало слідство, ворожий агент вів комунікацію з куратором через електронні канали зв’язку із суворим дотриманням всіх заходів конспірації. На «завдання» зрадник вирушав без мобільних телефонів, намагаючись, як він думав, уникнути відстеження. Проте, це не стало на заваді для його виявлення контррозвідниками СБУ.

СБУ затримала агента рф, який коригував ракетні удари по Харкову

Співробітники спецслужби затримали агента рф безпосередньо під час виконання чергового завдання ворога – збору інформації про результати ракетного обстрілу одного з вищих навчальних закладів міста.

На підставі отриманих доказів слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Спецоперацію проводили співробітники СБУ Харківської області за сприяння Державної прикордонної служби України та процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури.

Джерело

Теги: СБУ затримала агента рф який коригував нещодавні ракетні удари по Харкову ,СБУ затримала агента рф ,агент рф,РФ,Росія, Російська агресія , Російська Федерація,Україна,Харків, Служба Безпеки, Служба Безпеки України,СБУ, СБ України,ракетні удари по Харкову,ракетні удари ,ракета,ракети,військовослужбовці ЗСУ,ЗСУ,військовослужбовці ,Збройні Сили , Збройні Сили України,СБУ Харківської області,Харківська область,Державна прикордонна служба України,Державна прикордонна служба ,прикордонна служба України,прикордонна служба ,Харківська обласна прокуратура,.обласна прокуратура,прокуратура
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР