"Алкотур" по Одещині за бюджетні гроші: як голова МПРС Сударєв "вигулює" казенний катер під час війни

"Алкотур" по Одещині за бюджетні гроші: як голова МПРС Сударєв "вигулює" казенний катер під час війни
45310 ПЕРЕГЛЯДІВ

Війна – не привід відмовлятися від "красивого життя"? На Одещині голова МПРС Сударєв у розпал російської агресії влаштовував морські прогулянки на рятувальному катері "Сапфір" та списував тисячі літрів палива нібито на "тренування" судна. А ще – обладнав для себе персональну VIP-каюту. За чей кошт увесь цей банкет? І які ще схеми реалізуються у цьому непримітному відомстві?

Журналіст "СтопКору" Артем Поліковський поспілкувався з колишніми і нинішніми працівниками Морської пошуково-рятувальної служби та " target="_blank" rel="follow noopener">дізнався багато фактів з діяльності казенного підприємства і його беззмінного очільника Віктора Сударєва.

Одна з таких кричущих історій стосується рятувального катеру "Сапфір". Це – саме те судно, яке захопили росіяни біля острова Зміїного. На утримання "Сапфіра" МПРС виділяє чималі суми. Головна схема, на якій імовірно розкрадаються кошти, – паливна.

"Паливо списується за документами під час виходу пошуково-рятувального судна "Сапфір", воно виходить нібито на тренування. За ці тренування списується палива більше, ніж реально витрачається, потім решта зливається у великі ємності та розподіляється на службовий транспорт. Але паралельно підприємство закуповує паливо по талонах, нібито для використання автотранспорту. А талони Сударєв розподіляє потрібним людям. На це йдуть тисячі літрів", – розповідає голова профспілки працівників Казенного підприємства "Морська пошуково-рятувальна служба" Анатолій Дрозд.

Анатолий Дрозд, глава профсоюза МПСС

Судячи з розповідей працівників МПРС, Віктор Сударєв вважає казенне судно "Сапфір" ледь не своєю власністю. Адже для нього там є навіть обладнана іменна "люксова" спецкаюта.

"Звісно, це не афішується ніде, я персонально неодноразово бував на "Сапфірі" і мені демонстрували, що там є VIP-каюта "судновласника". Багато службових кают було переобладнано під цю каюту, я ходив нею, це – як 5-зірковий готель, там суперсучасні меблі, дуже великий плазмовий телевізор, двоспальне ліжко просто царське, посуд. У той час, як члени екіпажу туляться у будках таких старої будови радянської та там загальний туалет на коридорі", – зазначає голова профспілки.

Спасательный катер ''Сапфир''

Цю інформацію репортерам також підтвердив колишній капітан "Сапфіру", який наразі вже не працює в МПРС.

Та найцікавіше – як судном користувались уже під час повномасштабної війни. Як з'ясувалось, Сударєв і Ко здійснювали ним персональні чорноморські прогулянки у нетверезому стані.

"До прикладу, найцинічніша гулянка була організована влітку, у червні минулого року – вже у воєнний час – на борту цього судна Сапфір. Сударєв з його друзями прибули п'яні туди, Сударєв приїхав у касці, бронежилеті й з пістолетом. З командами "рівняйсь, смирно" цивільному екіпажу, чого не повинно бути, був організований вояж абсолютно не рятувальний. А під виглядом тренування екіпажу вони прокаталися з Ізмаїла в порт Рені і назад до Ізмаїлу", – згадує Анатолій Дрозд.

Журналісти намагались зв'язатись із паном Сударєвим, аби взяти коментар, але той наразі перебуває у закордонному відрядженні, а від телефонного спілкування – відмовився.

Нагадаємо, Морською пошуково-рятувальною службою ще з часів Януковича майже незмінно керує Віктор Сударєв. Посадовець встиг "засвітитись" у низці корупційних скандалів, отримати декілька підозр від правоохоронних органів та прославитись розкішними статками.

Джерело

Теги: VIP-каюта ,элитная недвижимость в Одессе ,элитная недвижимость ,недвижимость в Одессе ,недвижимость ,Одесса, на чем обогатился глава МПСС Сударев, глава МПСС Сударев,МПСС Сударев, МПСС , Сударев,Украина,МПСС в Одесской области,Черное море, Одесская область,Виктор Сударев,Министерство инфраструктуры Украины,Министерство инфраструктуры ,Морская поисково-спасательная служба,Янукович,Виктор Янукович,Виктор Янукович Википедия, Янукович Виктор,Янукович Википедия,Анатолий Дрозд,Дрозд,глава профсоюза МПСС Анатолий Дрозд,глава профсоюза МПСС Дрозд,глава профсоюза МПСС ,МПСС Анатолий Дрозд,МПСС Дрозд,Коррупция,Baltic Workboats AS ,Patrol 26 WP SAR,Николай Мельник,Юрий Васьков,Васьков,Анастасия Бондаренко,ООО "Шип Репейр Сервис",ООО Шип Репейр Сервис,Шип Репейр Сервис,НАБУ ,Ксения Сударева,Сударева,Сапфир,Катер Сапфир,Спасательный катер ''Сапфир'',Спасательный катер Сапфир,Спасательный катер ,Владимир Работнев,Работнев,Сударєв,Віктор Сударєв,Україна,Сапфір,Рятувальний катер ''Сапфір'',Рятувальний катер Сапфір,катер Сапфір,МПРС,Анатолій Дрозд,Одеса,Одещина,голова МПРС Сударєв , Російська агресія , війна в Україні, Війна з РФ, Війна з Росією,Росія, Російська Федерація, Війна проти Росії, Війна проти України, війна з Україною, Війна Росії проти України,VIP-каюта, голова МПРС Сударєв, МПРС Сударєв, голова МПРС , МПРС , Сударєв
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР