ISW: Окупанти почали наступ на Луганщині, але ЗСУ не дають їм досягнути успіхів

ISW: Окупанти почали наступ на Луганщині, але ЗСУ не дають їм досягнути успіхів
291890 ПЕРЕГЛЯДІВ

Російські окупаційні війська вирішили взяти на себе ініціативу та почали спроби наступальних дій вздовж лінії Сватове-Кремінна. Водночас Збройні сили України не дають їм досягнути якихось значних успіхів.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

"Темп російських операцій вздовж лінії Сватове-Кремінна на заході Луганської області помітно зріс протягом останнього тижня, і російські джерела широко повідомляють, що російські війська атакують українські оборонні рубежі та незначно просуваються вздовж кордону Харківської та Луганської областей, зокрема на північний захід від Сватового біля Куп’янська та на захід від Кремінної", – розповідають аналітики.

Схоже, що командування рф залучило частини кільох звичайних дивізій до наступальних операцій на цій лінії фронту. Йдеться про полки 144-ї та 3-ї мотострілецької дивізії, яка входить до 20 загальновійськової армії західного військового округу, та 90 танкову дивізію (центральний військовий округ). Також їх підтримують частини 76 повітряно-десантної дивізії та певна кількість невизначених підрозділів.

"Залученість значних частин принаймні трьох великих російських дивізій до наступальних операцій у цьому секторі вказує на те, що російський наступ почався, навіть якщо українські сили поки що заважають російським силам отримати значні успіхи", – додають у ISW.

Аналітики зауважили, що росіяни вперше з серпня 2022 року взяли на себе ініціативу на цій ділянці фронту, а саме – нав'язують бої, але ця "ініціатива" може призвести до їхнього остаточного розгрому вздовж лінії Сватове-Кремінна.

"Ця кульмінація, ймовірно, дасть вікно можливостей для українських сил, щоб використати їх у власному контрнаступі", – кажуть у Інституті.

Нагадаємо, Збройні сили України продовжують нищити окупаційні війська російської федерації на усіх ділянках фронту. Лише за останню добу, 8 лютого, знищені 910 окупантів.

stopcor.org

Теги: Російські окупаційні війська, війна в Україні,Луганськ,ЗСУ, окупанти
ПРЯМИЙ ЕФІР