Понад 3 млн гривень збитків: у Києві директор комунального підприємства хотів заробити на теплопостачанні

Понад 3 млн гривень збитків: у Києві директор комунального підприємства хотів заробити на теплопостачанні
291092 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Києві повідомлено про підозру директору комунального підприємства, який закупив обладнання для теплопостачання будинків та завдав збитків на 3,2 млн гривень.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

"Голосіївською окружною прокуратурою міста Києва повідомлено про підозру директору КП "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Голосіївського району м. Києва" в службовій недбалості та службовому підробленні, внаслідок яких столичній громаді завдано збитків на 3, 2 млн грн", - йдеться у повідомленні.

За інформацією слідства, комунальне підприємство та приватна фірма уклали договір про виконання робіт з реконструкції систем теплопостачання з тимчасовим встановленням блочно-модульної газової котельної установки з перепідключенням до неї споживачів житлового будинку та двох гуртожитків. Але виявилося, що вартість поставленого фірмою обладнання майже вдвічі перевищувала середньо ринкову.

Експертиза встановила, що завдяки цій "закупівлі" міський бюджет отримав збитків на понад 3,2 млн гривень.

Слідство у кримінальному провадженні продовжується. Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

stopcor.org

Теги: теплопостачання
ПРЯМИЙ ЕФІР