Оззі Осборн відмінив свій останній тур: чому так сталося та що далі?

Оззі Осборн відмінив свій останній тур: чому так сталося та що далі?
357756 ПЕРЕГЛЯДІВ

Оззі Осборн є справжньою легендою у рок-музиці. Один із засновників та учасників групи Black Sabbath, людина, що була і залишається натхненником величезної кількості музикантів у стилях хард-рок та хеві-метал. Його буквально називають хрещеним батьком хеві-металу. І навіть не дивлячись на те, що він не є представником якісного звучання, адже ніколи не мав поставленого голосу та часто використовував шкідливі техніки звучання – він є прикладом справжнього класичного рокера. Більшу частину свого життя Осборн їздив у тури і його шанувальники сподівалися й на завершення останнього прощального туру співака. У 2023 році було заплановано все-таки закінчити турне, яке розпочалося ще у 2018. Тоді концерти переносилися через стан здоров'я Оззі. Але тепер Осборн офіційно відмінив всі концерти. Співак йде зі сцени.

Взагалі життя і дитинство всесвітньо відомого рокера не було світлим та райдужним. Навпаки, він виховувався у багатодітній родині, що була бідною. Його батько фактично був алкоголіком, через що діти страждали. Але саме в дитинстві, коли Осборн разом зі своїми братами та сестрами намагалися хоч якось розрядити обстановку та влаштовували домашні концерти, він і зрозумів, що хоче в майбутньому створити свою групу. Та на відміну від великої кількості інших музикантів, що заснували музичні колективи ще у школі, у Оззі було все не так. В 15 років його виключили зі школи і він почав шукати будь-яку роботу, аби хоча б якось вижити. Він навіть потрапив за грати, доречі відкривши там для себе ще одну улюблену річ – татуювання. І лиш після виходу з виправної установи хлопець вирішив – пора все ж спробувати себе як музиканта.

Спочатку Осборн був вокалістом в одній із місцевих груп. Потім він створив свою першу групу, яка згодом і перетворилася у Black Sabbath. Доречі, така назва і у першої пісні, записаної колективом. Але після виходу кількох альбомів Оззі покинув колектив. Помер його батько, це було дуже складно пережити йому, тому він дуже сильно підсів на алкоголь та наркотики. Пізніше він повернувся, але потім знов пішов. І з того часу творчість стала сольною.

Уже працюючи самостійно, запрошуючи інших музикантів, чоловік почав фактично заробляти славу шок-рокера. Багато хто чув історію про те, що він відкусив голову кажанові. І така ситуація дійсно була. Оззі постійно виступав на сцені під впливом різних речовин і, насправді, це навіть не дивно, що ситуації, пов'язані з використанням шокуючих для публіки речей, бували неодноразово. Але чоловік та його колеги продовжували працювати, випускати платівку за платівкою. Оззі навіть разів повертався у Black Sabbath. Але, можна сказати, трошки ненормальний образ життя, а також неодноразові травми вже досить скоро почали давати свій відбиток на здоров'я музиканта. Чоловік періодично намагався позбутися своїх залежностей, але все одно повертався до них. І навіть коли 2002 року почали показувати документальний телесеріал "Сімейка Осборнів" – його можна було побачити в не дуже хорошому фізичному стані. Тоді деякі шанувальники навіть почали ставити йому уявні діагнози, судячи з його поведінки. І один з них у майбутньому підтвердився.

Чоловік нерідко отримував різні травми, але однією із найбільш відчутних для нього стало падіння з квадроциклу у 2003. Тоді йому довелося відміняти концерти, а лікарі поставили йому металеві хребці. У 2019 вони змістилися, що стало першою причиною зупинки останнього прощального туру чоловіка. Окрім цього, того ж року він дуже сильно в пошкодив пальці на руці та знов змушений був звернутися до хірургів, які його прооперували. Доречі, тоді ще лікарі змогли знайти у його організмі генну мутацію, що дозволила йому мати досить непогане здоров'я, як для 70-річного чоловіка, що страждав довгий час від наркотичної та алкогольної залежності. Але концерти все ще планувалися. Шанувальники чекали продовження туру та сподівалися ще побачити виконавця на сцені. Та не так сталося як гадалося – музикант, що насправді має хворобу Паркінсона, а також страждає від порушень опорно-рухового апарату, відмінив свої концерти та заявив, що йде зі сцени.

У своїх соціальних мережах він виклав публікацію, де пояснив всю цю ситуацію. Він переніс велику кількість медичних втручань, та каже, що його тіло вже фізично слабке. Він ніколи не думав, що його гастрольна діяльність зупиниться саме так. Але для того, щоб не погіршувати стан та мати можливість продовжувати лікуватися, чоловік все ж прийняв таке важке рішення.

Оззі Осборн – це дійсно знакова постать серед рок-музикантів. Він мав значний вплив на формування різних жанрів. До речі, на початку повномасштабного вторгнення він допомагав Україні, а його син навіть працював над евакуацією дітей-сиріт з особливими потребами. Але все хороше інколи кінчається. Тож шанувальникам залишається лише сподіватися на те, що чоловік якнайшвидше відчуватиме себе краще. Бо творчість – то добре, але здоров'я – це головне.

ПРЯМИЙ ЕФІР