Південь у вогні: ЗСУ накрили об'єкти ворога у районі Каховки й Чаплинки (знімки)

Південь у вогні: ЗСУ накрили об'єкти ворога у районі Каховки й Чаплинки (знімки)
328746 ПЕРЕГЛЯДІВ

ЗСУ продовжують "викурювати" окупантів з тимчасово підконтрольного росіянам лівого берега Дніпра на Херсонщині. Під ударом – не лише вогневі позиції противника на узбережжі, але й "приховані" об'єкти ворога в тилу: уражено базування та склади боєприпасів неподалік Чаплинки.

Про результативну атаку ЗСУ по російських об'єктах на півдні від Магдалинівки Каховського району Херсонщини повідомив 9 лютого канал "Николаевский Ванек", що інформаційно співпрацює з Силами оборони Півдня. Подія сталась у ніч з 8 на 9 лютого.

За його інформацією, в цій локації було уражено склади з боєкомплектом ворога, скупчення російської техніки та декілька десятків одиниць живої сили окупантів. Після влучання росіяни посилили заходи фільтрації і репресії стосовно мешканців найближчих сіл, хоча насправді місце розташування об'єктів Силами оборони "злив" саме російський військовий.

Зауважимо, Магдалинівка адміністративно відноситься до Каховського району, проте географічно розташована ближче до Чаплинки – великого населеного пункту неподалік кордону з Кримом, який росіяни використовують як один з військових "хабів".

Ветеран ЗСУ, автор популярного військового каналу "Жмурінформбюро" Кирило Недря також підтвердив 9 лютого "приліт" у Каховському районі, де знищено групу окупантів, що переховувались у закинутій сільгоспбудівлі. Крім того, з його слів, за попередню добу позиції ворога прорідили в Олешках. Деякі влучання по лівобережжю можна побачити на мапі пожеж FIRMS від NASA: зокрема, досить потужні вогнища помітні в районі Голої Пристані та греблі Каховської ГЕС.

Ймовірні влучання по лівобережжю Херсонщини за останні 7 днів на мапі FIRMS

Вибухи у Каховському районі чули й ближче до вечора 9 лютого. Про це повідомили місцеві новинні пабліки. У мережі також оприлюднено відео з Нової Каховки – тимчасово окупованого міста на лівому березі Дніпра, яке росіяни за час свого перебуванння перетворили фактично на місто-примару.

За даними оперативного зведення Генштабу ЗСУ на ранок 10 лютого, на Херсонському напрямку від ворожого вогню постраждали райони 22 населених пунктів, в тому числі: Качкарівка, Токарівка, Веселе, Антонівка, Садове, Комишани, Берегове та Херсон.

Своєю чергою, авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 18 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів та 4 удари – по позиціях зенітно-ракетних комплексів. Підрозділи ракетних військ і артилерії водночас уразили 2 пункти управління ворога, 5 районів зосередження живої сили, склад боєприпасів та позицію ППО противника.

stopcor.org

Теги: ЗСУ ,Нова Каховка,Чаплинка, війна в Україні,ворог, окупанти
ПРЯМИЙ ЕФІР