Рф інтенсифікує ракетні обстріли й атаки дронами: коли чекати на наступні і з чим це пов'язано

Рф інтенсифікує ракетні обстріли й атаки дронами: коли чекати на наступні і з чим це пов'язано
312441 ПЕРЕГЛЯДІВ

Російські окупаційні війська надалі можуть інтенсифікувати частоту ракетних атак по Україні. Наступна масована ракетна атака може відбутись у "сакральну" дату – 24 лютого.

Такий прогноз озвучила 13 лютого в етері загальнонаціонального марафону спікерка ОК "Південь" Наталія Гуменюк.

Для здійснення такої атаки ворог має в своєму розпорядженні ще достатній ракетний потенціал різного типу, наголошує військовий аналітик, співголова ГІ "Права Справа" Дмитро Снєгирьов.

"Можемо говорити про те, що тактика ракетних обстрілів останнім часом може змінитися в моменті збільшення кількості ракетних атак. Я не виключаю такого сценарію. Ворог, на жаль, має в своєму арсеналі ще чимало ракет. Заяви ГУР МОУ про те, що війська рф використовують уже стратегічний запас по деяких видах озброєння, на жаль, не відповідає дійсності. У них ще є чим нас атакувати. У них ще є різний потенціал використання як іранських безпілотників, так і крилатих ракет різного базування", – зазначає експерт.

Дмитро Снєгирьов

На підтвердження описаної вище тези New York Times наводить оцінку від британської групи Conflict Armament Research, згідно з якою для ракетних обстрілів України у листопаді 2022 року противник використовував Х-101, виготовлені у жовтні 2022 року. Що своєю чергою означає, що росія може продовжувати виробництво крилатих ракет великої дальності, незважаючи на весь комплекс санкцій від Заходу.

"Останні ракетні обстріли росіян показали, що вони залежать або від загальної ситуації на фронті, або якихось наших здобутків чи кроків на міжнародній арені. Те, що відбулося під час останнього обстрілу, лягає в загальну канву подій на фронті. А саме — перехід росіян до активного наступу. Ворогом було застосовано багатоешелонований підхід до здійснення ракетної атаки", – коментує Снєгирьов.

Зокрема, спочатку використовуються іранські дрони для виснаження нашої системи ППО, а потім додаються удари з використанням умовно високоточних російських ракет.

Нагадаємо, із 10 жовтня росія вдається до масованих ракетних обстрілів енергетичної інфраструктури України: ТЕЦ, ТЕС, трансформатори, розподільчі підстанції тощо. Наслідками цього стають відключення електрики, припинення теплопостачання, падіння зв’язку та – після 23 листопада – кількагодинний блекаут у масштабах країни з роз’єднанням енергосистеми.

Подібними обстрілами рф намагається схилити керівництво України до переговорів і політичних домовленостей, аби зупинитися на нинішніх рубежах окупації. Україна зберігає стійкість та відновлює інфраструктуру.

stopcor.org

Теги: Російські окупаційні війська, війна в Україні, окупанти,Ракетний обстріл,ракетна атака, дрон
ПРЯМИЙ ЕФІР