Росія готує бойову авіацію для "повітряної кампанії" проти України через виснаження сухопутних військ – FT

Росія готує бойову авіацію для "повітряної кампанії" проти України через виснаження сухопутних військ – FT
303635 ПЕРЕГЛЯДІВ

Країна-агресор Росія стягує до українських кордонів свої бойові літаки та гелікоптери, ймовірно, для підтримки атак з повітря містами нашої держави. Вона може зробити ставку саме на авіацію, бо її сухопутні війська виснажені тривалою війною.

Такої думки дотримуються представники західної розвідки, повідомляє The Financial Times . За їхніми даними, нині у бойових діях може бути задіяно до 80% військової авіації РФ.

"Ми очікуємо, що вони готуються розпочати повітряну кампанію і тому намагаються вивести з ладу протиповітряну оборону України своїми атаками", – припустив високопоставлений дипломат НАТО.

Під час зустрічі у форматі "Рамштайн" 14 лютого міністр оборони США Ллойд Остін також вказав на загрозу українським містам від військово-повітряних сил РФ. Він визнав, що партнери України мають лише короткий термін, щоб допомогти їй підготуватися до чергового наступу ворога. А ще наголосив, що в українців для цього достатньо специфічні потреби.

"Російські сухопутні сили досить виснажені, тому це найкращий показник того, що вони перетворять це на повітряну битву. Якщо українці хочуть вижити, у них має бути якнайбільше засобів протиповітряної оборони та боєприпасів", - прокоментував заяву глави Пентагону високопосадовець адміністрації США.

Видання FT пише, мовляв, у Вашингтоні визнають, що Київ таки отримає бойову авіацію, але "у міру затягування війни". Або принаймні США дадуть "зелене світло" на передачу Повітряним силам України американських винищувачів F-16 з інших країн

Питання надання Україні авіації обговорювалося на засіданні "Рамштайн-9", проте союзники дали зрозуміти, що не вважають його невідкладним. Перевагу вони надають питанням забезпечення української армії боєприпасами та системами протиповітряної оборони.

antikor.com.ua

Теги: Росія , війна в Україні, окупанти,російська авіація,авіація
ПРЯМИЙ ЕФІР