Росіяни намагаються створити в Україні дефіцит води, – Шмигаль

Росіяни намагаються створити в Україні дефіцит води, – Шмигаль
300200 ПЕРЕГЛЯДІВ

Росіяни зумисне пошкодили шлюзи Каховської ГЕС, аби залишити українців без води.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на своїй сторінці у Телеграмі. За його словами, російські окупанти частково зруйнували шлюзи Каховської ГЕС, внаслідок чого Україна щодня втрачає тисячі кубометрів води. Відтак, 70% населених пунктів, які отримують воду саме з Дніпра, можуть залишитися без доступу до питної води.

"Після часткового руйнування та зумисного відкриття росіянами шлюзів Каховської ГЕС ми щодня втрачаємо тисячі кубометрів води. Через що частина населених пунктів, які отримують воду саме з Дніпра, можуть залишитися без доступу до питної води", – сказав Денис Шмигаль.

Водночас, за словами прем'єр-міністра, ще більшою є атомна загроза. Зниження рівня води у Каховському сховищі може призвести до неналежного функціонування систем охолодження Запорізької АЕС.

Денис Шмигаль підкреслив, що цивілізований світ не повинен мовчати, та закликав міжнародних партнерів вжити заходів, в іншому разі це може обернутися екологічною катастрофою, що матиме незліченні деструктивні наслідки для всього континенту, йдеться в повідомленні.

Під загрозою – населені пункти, які отримують воду з Дніпра, та Запорізька АЕС.

stopcor.org

Теги: Росіяни ,Каховська ГЕС, Денис Шмигаль,Запорізька АЕС,дефіцит води
ПРЯМИЙ ЕФІР