Головний «кадровик» митної служби Володимир Касьян бере гроші за призначення керівників підрозділів?

Головний «кадровик» митної служби Володимир Касьян бере гроші за призначення керівників підрозділів?
293372 ПЕРЕГЛЯДІВ

Директор департаменту по роботі з персоналом Державної митної служби Володимир Касьян збирає від 30 до 50 тис. доларів за узгодження нових керівників митних постів та митниць. Як повідомило джерело у центральному апараті суми можуть наразі досягати й 100 тис. доларів.

Раніше ми писали, що Володимир Касьян провів новорічну відпустку на Мальдівах. Після цього до нас звернулися митники, які повідомили про джерела нелегального прибутку корупціонера.

Всі призначення, якій проходять через конкурс, реально коштують чималі суми. У конкурсі перемагає лише той, хто дав більше. Новопризначені керівники за місяц-два повертають собі гроші через корупційні схеми. Саме тому кум Касьяна працює керівником митного посту в Одесі. Так само у департаменті за гроші вирішують питання про закриття дисциплінарних скарг. Джерело з ДМС

Джерело з митниці повідомляє, що щомісячно керівників регіональних митниць та постів викликають до Києва. Це відбуваються 24-го числа кожного місяця. У цей час до центрального апарату привозять значні суми готівки. Оформлюється відрядження наказом, який підписує Касьян.

Перепризначення керівників йде постійно. При цьому реальна зарплатня посадовців на руки складає близько 30 тис. гривень. Цього реально не вистачає, щоб не тільки жити в іншому місті, але й їздити до родини. Проте керівники митниць постійно це роблять.

Джерело каже, що СБУ, ДБР та НАБУ знають про корупційні схеми на митницях, так як прослуховують майже кожного топ-посадовця. Проте їм вигідна ця схема, бо вони з неї мають чималі гроші.

368.media

Теги: Володимир Касьян,Володимир Касьян митниця,Державна митна служба,ДМС,митниця корупція
ПРЯМИЙ ЕФІР