Екскомунальника Хмельницької міськради засудили за привласнення 1,6 млн гривень

Екскомунальника Хмельницької міськради засудили за привласнення 1,6 млн гривень
63868 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ексбухгалтера Хмельницького КП «Спецкомунтранс» визнали винним у привласненні чужого майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах. Відповідний вирок ухвалив суд.

З осені 2016 і до початку 2018 року обвинувачений неодноразово позичав у знайомих гроші. Йдеться про нотаріально посвідчень договір позики 31 тис. доларів, розписки про борги на 58 тис. доларів.

Комунальник також почав нараховувати собі на банківську картку бюджетні кошти. Маючи електронний ключ доступу до рахунків, він вносив неправдиву інформацію, що гроші виплачуються як зарплата. Гроші знімав через банкомати, а також частково сплачував свої комунальні послуги.

Це тягнулося два роки аж поки директор підприємства не помітив нестачу грошей і не заявив у правоохоронні органи. Зловмисник встиг привласнити 1,6 млн гривень.

У суді допитувалися працівники комунального підприємства і люди, які позичали обвинуваченому гроші. Свідки розповіли, що гроші їм досі повністю не повернуто.

Підсудний свою провину визнав частково. Але пояснював, що на власні потреби і утримання матері витратив незначну кількість коштів, а решту передавав особі, яка чинила на нього тиск. Через залякування і погрози він нібито майже два роки передавав гроші цій особі.

Проте жодних доказів при притягнення такої особи до відповідальності чи існування кримінальних проваджень суду не надав. Також говорив, що таким чином повертав борги.

Суд зробив висновок, що чоловік не надав критичної оцінки своїй поведінці, формально вказавши на визнання вини. Він є людиною молодого віку, має міцні соціальні та родинні звʼязки, утримує неповнолітню дитину. Обвинувачений встиг відшкодувати лише 46 тис. гривень поки ще працював на комунальному підприємстві.

Чоловіка визнали винним за ч. 3,5 ст. 191, ч.1 ст.209, ч.3 ст.362 КК. За сукупністю злочинів суд призначив 8 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, крім житла. Також чоловік повинен відшкодувати ХКП «Спецкомунтранс» 1,5 млн гривень.

Джерело

Теги: Хмельницька міськрада, Хмельницький, міськрада,Україна, привласнення майна,привласнення,привласнення коштів ,Хмельницький КП «Спецкомунтранс» ,Хмельницький ,КП «Спецкомунтранс» ,КП Спецкомунтранс,Спецкомунтранс,ХКП «Спецкомунтранс»,ХКП Спецкомунтранс,Ексбухгалтер Хмельницького КП «Спецкомунтранс» ,Ексбухгалтер КП Спецкомунтранс,Ексбухгалтер Спецкомунтранс
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР