Тримати ситуацію на фронті й готуватися до будь-яких ескалаційних кроків ворога – це пріоритет на найближчий час – звернення Президента України

Тримати ситуацію на фронті й готуватися до будь-яких ескалаційних кроків ворога – це пріоритет на найближчий час – звернення Президента України
32165 ПЕРЕГЛЯДІВ

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Маємо чергову хорошу новину – повертаємо українців додому з російського полону. Сьогодні ще 101 людина.

Більшість – оборонці Маріуполя, рядові й сержанти. ВМС, прикордонники, Нацгвардія, сухопутники, тероборона. Один цивільний – перший заступник міського голови Енергодара.

Я щасливий за кожну з більш як сотні українських родин, до яких повертаються сини, брати, чоловіки. Я дякую нашому Координаційному штабу та всій нашій команді. Буданов, Єрмак, Усов, Малюк, Клименко, Лубінець. І всім, хто допомагає.

Провів сьогодні чергове засідання Ставки, і в ньому взяли участь усі командувачі оперативних напрямків. Детально заслухали про ситуацію за кожним із напрямків і перспективи – теж за кожним з оперативних напрямків.

Постачання зброї, постачання боєприпасів, підготовка наших військових. Плани й можливості ворога. Потенціал української відповіді.

Тримати ситуацію на фронті й готуватися до будь-яких ескалаційних кроків ворога – це пріоритет на найближчий час. Просуватись у подальшому звільненні нашої землі – це пріоритет, який ретельно готуємо.

Провів сьогодні кілька важливих міжнародних розмов. Якраз тих, які посилюють.

Із того, про що можна говорити публічно, зазначу такі. Вранці взяв участь у засіданні норвезького Стортингу – парламенту. Де якраз опрацьовували історичний пакет підтримки для нашої держави – на п’ять років. Понад 7 мільярдів доларів.

Норвегія – один із наших найбільш послідовних та енергійних партнерів. Це стосується і зброї, зокрема сильних систем ППО NASAMS. І багатьох інших аспектів підтримки.

Але особливо важливо: цей пакет тривалої, пʼятирічної підтримки – це приклад, орієнтир. Це рівень, який бачать інші партнери.

Я ще раз дякую всім норвежцям за вже надані пакети допомоги нашій державі й за сьогоднішнє рішення. Це те, що справді нас посилює.

Зустрівся сьогодні з міністром закордонних справ Ізраїлю, який прибув з візитом в Україну. Детально поговорили.

Поінформував про ситуацію на передовій, про наші зусилля на міжнародних майданчиках. Зокрема, представив нашу формулу миру й запросив Ізраїль приєднатись до її реалізації.

Зустрівся з лідером Лейбористської партії Великої Британії та офіційної опозиції. Британці – щирий і міцний наш союзник, вони серед найсильніших захисників глобальної свободи.

Важливо, щоб представники всього політичного спектра Сполученого Королівства бачили на власні очі, що принесла російська війна і як українці налаштовані перемогти й відбудувати свою країну. Це була сьогодні змістовна зустріч, корисна.

Я ще раз дякую Британії за всю надану нашому народу підтримку, за всю ту оборонну силу, яку ми отримали з допомогою британців.

Говорив із Президентом Казахстану. Передусім про співпрацю на міжнародних майданчиках – є те, що можемо зробити разом заради наших спільних інтересів і захисту міжнародного права. Подякував за гуманітарну підтримку для України.

І ще кілька дуже важливих речей.

Сьогодні наші литовські брати відзначають 105-ту річницю відновлення Литовської держави.

Це свято, вага якого особливо відчувається саме зараз, коли ми разом з Литвою захищаємо нашу свободу й наше право на Європу.

Я хочу ще раз підкреслити зараз: Литва почала нам допомагати ще до того, як Росія розпочала повномасштабне вторгнення. І я постійно відчуваю цю підтримку – і від пана Президента Гітанаса Наусєди, і від Литовської держави загалом.

Абсолютно впевнений, що ми разом будемо відзначати дні нашої державності ще багато разів – і завжди у своїх вільних країнах.

Щойно взяв участь у відкритті 73-го Берлінського кінофестивалю. Як завжди, принципового. Як завжди, актуального. І цьогоріч – максимально солідарного з Україною і з нашою боротьбою за свободу.

Синьо-жовті кольори символу «Берлінале», знаменитого ведмедя, цьогоріч – це справді зворушливо. І потужно. Ми разом доводимо, що й ведмідь буває правильним.

Я дякую всім кіномитцям, які не залишилися байдужими й підтримують нас силою своїх робіт і свого впливу. Дякую всім організаторам і учасникам фестивалю. І звичайно – Шону Пенну, який був в Україні в перший день повномасштабного вторгнення і який відтоді стає тільки рішучішим у підтримці українців.

І відзначення наших захисників і захисниць, шанування наших героїв.

Десантники 79-ї окремої десантно-штурмової бригади й артилеристи 55-ї окремої артилерійської бригади – дякую вам, хлопці, за хоробрість і влучність. Дякую вам за вмілу й стійку оборону Донеччини.

Запорізький напрямок – дякую всім бійцям 129-ї окремої Криворізької бригади тероборони. Надійно тримають лінію оборони.

І, звичайно, дякую нашим Повітряним силам, усім бійцям ППО та льотчикам, які сьогодні забезпечили результат у збитті російських ракет.

36 ракет і дронів під час сьогоднішньої атаки. Половину збито.

Робимо все, щоб у наших воїнів була можливість збивати весь арсенал ворога в нашому небі.

Я дякую всім, хто допомагає! Слава кожному й кожній, хто зараз у бою!

Слава Україні!

Джерело

Теги: фронт,звернення Президента України,звернення Президента ,звернення ,звернення Президента України Володимира Зеленського,звернення Президента України Зеленського,звернення Президента Володимира Зеленського,звернення Президента Зеленського,звернення Володимира Зеленського,звернення Зеленського,Президент України Зеленський,Президент України Володимир Зеленський,Президент Зеленський,Президент Володимир Зеленський,Президент України ,Україна,Президент ,Володимир Зеленський, Володимир Олександрович Зеленський,Володимир Зеленський Вікіпедія,Зеленський Вікіпедія,Володимир Зеленський ,Зеленський ,Війна, війна в Україні, Війна з РФ, Війна з Росією,Росія, Російська агресія ,агресія, війна з Україною, Російська Федерація,РФ, Війна проти Росії, Війна проти України, Війна Росії проти України,NASAMS
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР