Бої на Запорізькому напрямку: бійці "Карлсона" накрили позиції ворога з саморобної РСЗВ (відео)

Бої на Запорізькому напрямку: бійці "Карлсона" накрили позиції ворога з саморобної РСЗВ (відео)
347938 ПЕРЕГЛЯДІВ

На Запорізькому фронті – без змін на лінії фронту, але постійні позиційні бої тривають. Найгарячіше – у Пологівському районі. Тут українські аеророзвідники з "Карлсона" вираховують і знищують численні вогневі позиції та місця базування ворога. У пригоді стала власна розробка – імпровізована РСЗВ.

Кадри успішного відпрацювання бійців спецпідрозділу по ворожих позиціях на тимчасово окупованих територіях Запорізької області 21 лютого оприлюднили на каналі добровольчого загону аеророзвідки "Карлсон" ЗСУ.

На відео можна побачити, як українські захисники накривають місця розташування особового складу противника поблизу одного з населених пунктів на Запоріжжі. При цьому використовується "кустарна" РСЗВ – саморобна українська установка для стрільби трофейними "Градами" на базі так званих "бандеромобілів". Подібні установки вітчизняні умільці з "Карлсона" почали створювати й використовувати ще у вересні 2022 року.

Представники міжнародної волонтерської спільноти GeoConfirmed геолокували місце зйомки: це точка з координатами 47.515196, 36.077836 поблизу села Багате Пологівського району Запорізької області.

 

Крім того, опубліковане ще одне відео влучної атаки бійців "Карлсона" у декількох десятках метрів від попередньої локації. Цього разу українські аеророзвідники накрили "базу" російських піхотинців на покинутій фермі.

За інформацією ветерана ЗСУ, автора популярного військового каналу "Жмурінформбюро" Кирила Недрі, протягом минулої доби у Пологівському районі на Запоріжжі ліквідовано новоприбулих російських окупантів. Також вдалим виявилось відпрацювання по базуванню противника у Василівці. А в Енергодарі "бавовна" сталась двічі, причому була уражена артилерія загарбників.

За даними оперативного зведення Генштабу ЗСУ станом на ранок 21 лютого, росіяни продовжували вести невибіркові обстріли на Запорізькому напрямку. Вогневого ураження зазнали райони понад 25 населених пунктів, включаючи Новоандріївку, Времівку і Новопіль Донецької області та Ольгівське, Малинівку, Гуляйполе, Малу Токмачку, Оріхів, Новоданилівку та Степове на Запоріжжі.

Нагадаємо, російське командування насичує Запорізький фронт додатковими штурмовими ресурсами: за попередніми оцінками, до 24 лютого на цій ділянці збереться до 15 БТГр ворога. Концентрація сил і загальний задум в цілому нагадують попередній "наступ" противника на Вугледар, а ймовірні наслідки можуть бути такими ж плачевними для рф.

stopcor.org

Теги: РСЗВ, війна в Україні,Карлсон,ЗСУ, Запоріжжя,аеророзвідка
ПРЯМИЙ ЕФІР