Британія "розігріває" виробництво зброї для України: заява міністра оборони Уоллеса

Британія "розігріває" виробництво зброї для України: заява міністра оборони Уоллеса
334273 ПЕРЕГЛЯДІВ

Британія розпочала "розігрів" своїх виробничих ліній для заміни зброї, яка надсилається в Україну, і збільшення виробництва артилерійських снарядів, аби допомогти відкинути армію рф

Про це повідомляє Reuters.

Очільник британського Міністерства оборони Бен Уоллес зазначив, що ситуація на сході України залишається запеклою, адже росія хоче захопити території Донбасу, щоб встановити контроль над усім промисловим районом. Однак керівництво Британії відреагувало на прохання української влади щодо отримання більшої кількості західної зброї, аби відтіснити окупанів.

Бен Уоллес сказав: у минулому уряди зазирнули б у свої запаси та "здули б пил" з обладнання, щоб побачити, що там, але тепер гра змінилася з "набагато агресивнішою та небезпечнішою Росією на краю Європи".

За словами міністра оборони Британії, снаряди можна виготовити досить швидко, проте "головне –– це переконатися, що ми розміщуємо замовлення, а ми почали розміщувати ці замовлення протягом останніх 10 місяців, і це починає як би розігрівати виробничі лінії".Також сьогодні ввечері керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив про можливість першості Великої Британії у розблокуванні постачання винищувачів для України. Однак є питання, які ще потребують узгодження.

stopcor.org

Теги: Велика Британія, війна в Україні,зброя, Україна,виробництво зброї
ПРЯМИЙ ЕФІР