Збитки на понад 30 мільйонів доларів: Андрію Пивоварському повідомили про підозру

Збитки на понад 30 мільйонів доларів: Андрію Пивоварському повідомили про підозру
361986 ПЕРЕГЛЯДІВ

Працівники правоохороних органів запідозрили ексміністра інфраструктури Андрія Пивоварського та його колишнього першого заступника Володимира Шульмейстера у зловживанні на робочому місці, у результаті чого держава втратила понад 30 млн дол. США.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

Колишніх держпосадовців звинувачено за ч.2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки). Де зараз знаходиться колишній перший заступник ексміністра інфраструктури –– не відомо, тому про підозру йому повідомили заочно.

За інформацією НАБУ, у липні 2015 року Андрій Пивоварський зі своїм заступником забезпечили прийняття наказу, за яким корабельний збір із суден в морському порту "Південний" разом із ДП "АМПУ" почали стягувати й приватні компанії (у пропорції 50:50). Натомість, як вказує НАБУ, за законом стягнення такого збору є виключною прерогативою ДП як користувача акваторії порту, що належить державі.

Встановлено, що наказ ухвалили без належного економічного обґрунтування і всупереч зауваженням департаменту економіки та фінансів Мінінфраструктури та ДП "АМПУ". Розслідування цієх справи щодо зловживань у Мінінфраструктурі розпочалося ще у 2019 році.За результатами експертизи, лише впродовж 2017-2021 роки через незаконний наказ держава недоотримала понад 30 млн доларів. Якраз у причетності до цього звинувачують експосадовців.

stopcor.org

Теги: Андрій Пивоварський,Мінінфраструктури,Володимир Шульмейстер
ПРЯМИЙ ЕФІР