Трухін втратив мандат народного депутата: Рада проголосувала за відповідне рішення

Трухін втратив мандат народного депутата: Рада проголосувала за відповідне рішення
49512 ПЕРЕГЛЯДІВ

23 лютого стало відомо, що народний депутат України Олександр Трухін написав заяву на складання мандату. Вже через декілька годин Рада проголосувала за те, щоб забрати у нього мандат.

Про це повідомляє нардеп Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі.

"Рада підтримала припинення повноважень нардепа Олександра Трухіна. За - 288", - написав він.

Раніше Железняк повідомив, що Трухін написав заяву на складання мандату народного депутата. На документі можна побачити, що він його написав вчора, тобто 22 лютого.

Нагадаємо, що 23 серпня 2021 року депутат "Слуги народу" Олександр Трухін потрапив у ДТП і пропонував правоохоронцям хабар. Перебуваючи за кермом автомобіля "Ауді", він скоїв аварію, зіткнувшись із автомобілем "Ford", а той  із "Део". За даними ЗМІ, чоловік був за кермом у стані алкогольного сп'яніння.

Пізніше його виключили з фракції "СН" через скандал з ДТП. 

Водночас 22 лютого стало відомо, що Олександр Трухін пішов на угоду зі слідством і визнав свою провину у пропозиції хабаря поліцейському. САП підписав з нардепом угоду, згідно якої він зобов'язаний  протягом місяця заплатити 6 млн гривень на підтримку ЗСУ, а саме на проєкт United24 та "Армія дронів". Прокурор зазначив, що цим "слуга" підтвердить своє каяття. Крім того, нардеп повинен заплатити максимальний штраф за статтею обвинувачення  68 тисяч гривень. На ЗСУ також перерахують заставу, яку вносив депутат, розміром у 49,6 тис. грн.

Джерело

Теги: ДТП,ДТП Трухін,ДТП Трухин,Олександр Трухін,Олександр Трухін ДТП,Трухін, Александр Трухин,Александр Трухин депутат,Александр Трухин дтп,Україна,мандат,депутат,народний депутат України Олександр Трухін,народний депутат України Трухін,народний депутат України
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР