З початку повномасштабного вторгнення СБУ провела понад 3,6 тис. спецоперацій зі знищення російських окупантів

З початку повномасштабного вторгнення СБУ провела понад 3,6 тис. спецоперацій зі знищення російських окупантів
324315 ПЕРЕГЛЯДІВ

З початку повномасштабного вторгнення СБУ провела більше 3,6 тис. спеціальних і оперативно-бойових заходів щодо ліквідації окупаційних угруповань на території України.

У результаті спецоперацій знищено тисячі російських загарбників і понад 700 одиниць ворожої техніки.

Про це на брифінгу Сил безпеки та оборони повідомив речник Служби безпеки України Артем Дехтяренко.

«Протягом минулого року ЦСО «А» СБУ провів більш ніж 2 600 спеціальних і майже 1 000 оперативно-бойових заходів. Знищили тисячі ворожих окупантів і понад 700 одиниць ворожої техніки. Крім того, співробітники військової контррозвідки СБУ знищили понад 110 російських танків. За вказаний період понад 500 службовців СБУ відзначено державними нагородами. 6 – званням Герой України. На жаль, 4 з них – посмертно», – зазначив Артем Дехтяренко.

Він розповів, що за матеріалами контррозвідки та військової контррозвідки СБУ розпочато 3,7 тис. кримінальних проваджень щодо зрадників і колаборантів.

Серед них – колишні нардепи і депутати місцевих рад, у тому числі Євген Балицький, Володимир Сальдо та Ігор Марків.

«Також українська спецслужба провела масштабну роботу для припинення підривної діяльності проросійського духовенства УПЦ (МП). На підставі зібраних Службою безпеки доказів суди вже винесли 7 обвинувальних вироків», – зазначив Артем Дехтяренко.

За словами представника СБУ, протягом року повномасштабної агресії Служба викрила більше 1 тис. прокремлівських агітаторів, які через інтернет виправдовували воєнні злочини рашистів та поширювали фейки про ситуацію на фронті.

«Для нейтралізації російських інформдиверсій заблоковано понад 500 антиукраїнських Youtube-каналів, з аудиторією більше ніж 15 млн підписників», – підкреслив речник СБУ.

За словами Артема Дехтяренка, протягом 2022 року СБУ відкрила більше 64 тис. кримінальних проваджень щодо воєнної агресії рф, понад 24 тис. з них – за порушення законів та звичаїв війни.

«Служба безпеки зробить все для притягнення до відповідальності кожного російського загарбника та їхніх поплічників за злочини проти України», – резюмував речник СБУ.

ssu.gov.ua

Теги: СБУ, Служба Безпеки України, війна в Україні, окупанти
ПРЯМИЙ ЕФІР