Перші танки Leopard 2 уже в Україні, – міноборони Польщі

Перші танки Leopard 2 уже в Україні, – міноборони Польщі
321445 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні на засіданні РНБО польський міністр оборони Маріуш Блащак повідомив про прибуття до України першої партії танків Leopard 2.

Про це повідомляють польські ЗМІ.

Кілька місяців тому Польща стала першою, хто заявив про намір передати Україні танки "Леопард", але, на жаль, була змушена довго чекати на схвальну відповідь від Німеччини. Проте сьогодні Маріуш Блащак заявив, що поки наших українських військових навчають польські, канадські та норвезькі інструктори в навчальному центрі Leopard у Свєнтошуві, до України вже прибули "Леопарди".

Також польський міністр оборони розповів, що "після розмови з німецьким колегою, на його прохання, він погодився на такий поділ: польська сторона займатиметься створенням коаліції країн, які мають танки Leopard 2A4, а німецька сторона – країн, які мають танки Leopard 2A6".

Нагадаємо, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький розповів, що вони можуть створити меншу коаліцію з країн, які готові передати Україні танки Leopard 2, якщо Німеччина не погодиться на постачання цих танків. На його думку, поведінка Берліну щодо питання постачання танків – неприйнятна. Якщо сама Німеччина не готова передавати танки, то тоді не треба хоча б "зв'язувати руки іншим союзникам".

stopcor.org

Теги: Leopard 2,танки Leopard 2,РНБО ,Маріуш Блащак, Польща
ПРЯМИЙ ЕФІР