"Упакували" екскерівника "Укртатнафти": Руслан Ляпко тепер під вартою

"Упакували" екскерівника "Укртатнафти": Руслан Ляпко тепер під вартою
314367 ПЕРЕГЛЯДІВ

Раніше екскерівнику "Укртатнафти" було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави майже у 200 млн грн, проте гроші внесені не були. У результаті цього суд змінив запобіжний захід. Руслана Ляпка триматимуть під вартою один місяць.

Про це повідомляє пресслужба Бюро економічної безпеки України.

БЕБ разом із СБУ провели низку обшуків у помешканнях власників підприємства, а також найвищого керівництва фінансово-промислової групи, яка займалася його контролем.

За даними слідства, у межах кримінальних проваджень документуються 8 епізодів злочинної діяльності: виведення великих партій нафтопродуктів на афілійовані компанії, ухилення ними від сплати податків, створення безнадійної заборгованості нафтопереробних заводів, що призвело до знецінення та зниження вартості їхніх активів.

Як зазначалося раніше, у листопаді 2022 року була забезпечена передача "Укрнафти" та "Укртатнафти" до державної власності у робочому стані.

Нагадаємо, що 2 вересня 2022 року НАБУ і САП оголосили підозру вісьмом посадовим особам з ПАТ "Укрнафта", через дії яких було викрадено 13,3 млрд грн.

Детективи описали дві схеми, за допомогою яких підозрювані незаконно отримали значні суми коштів. Схеми реалізовувались у 2015 році.

У першій схемі певні компанії виграли тендер, згідно з яким "Укрнафта" продала їм сировину на загальну суму 10,7 млрд грн. У другій схемі "Укрнафта" уклала 52 угоди на поставку нафтопродуктів на загальну суму 2,57 млрд грн. Гроші були сплачені, але нафтопродуктів компанія так і не отримала. А гроші тим часом було виведено в офшори.

stopcor.org

Теги: Укртатнафта,Руслан Ляпко,Бюро економічної безпеки України
ПРЯМИЙ ЕФІР