СБУ викрила на хабарях начальника одеської митної лабораторії

СБУ викрила на хабарях начальника одеської митної лабораторії
273749 ПЕРЕГЛЯДІВ

Служба безпеки викрила на корупції начальника одеського управління експертиз та досліджень спеціалізованої лабораторії Держмитслужби.

Посадовець налагодив механізм систематичного вимагання грошей з бізнесменів.

За хабарі чиновник обіцяв імпортерам продовольчої продукції не створювати штучних перешкод під час досліджень якості іноземних товарів, які ввозяться в Україну.

Крім цього, він «гарантував» підприємцям «прискорений» процес оформлення відповідної документації з позитивними висновками експертизи.

За кожне «позачергове» дослідження посадовець вимагав 300 дол.

Щодня через митну лабораторію в Одесі проходили десятки представників комерційних структур, які переправляли іноземну продукцію в Україну.

Співробітники СБУ задокументували численні факти одержання зловмисником неправомірної вигоди.

Правоохоронці затримали фігуранта на робочому місці під час одержання чергового хабаря.

Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Зловмиснику загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до корупційної схеми.

Заходи з викриття правопорушення проводили співробітники СБУ Одеської області за процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури. Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Національної поліції в Одеській області.

ssu.gov.ua

Теги: СБУ, Служба Безпеки України, хабар,одеська митна лабораторія
ПРЯМИЙ ЕФІР