НАБУ розшукує співучасника привласнення об’єктів Мінкульту

НАБУ розшукує співучасника привласнення об’єктів Мінкульту
285917 ПЕРЕГЛЯДІВ

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук співорганізатора справи про спробу заволодіти нерухомістю державного підприємства «Національна кінематека України» Міністерства культури вартістю майже 42 млн гривень.

Мова йде про Олексія Бабича, котрий підозрюється  за ч. 3 ст. 27 (організатор правопорушення – ред.), ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК.

Разом з підозрюваним  у розшук оголосили Олександра Радька – колишнього директора ТОВ «Вест Прайт». Саме ця компанія виграла в аукціоні з придбання майна ДП «Національна кінематека України».

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишній заступниці міністра культури Тамарі Мазар та ще шістьом особам. За версією слідства, упродовж 2016-2019 років організатори злочинної схеми розробили план, за яким під виглядом санації «НКУ», яке перебувало в скрутному фінансовому становищі, планували заволодіти майном підприємства за безцінь. Для цього вони залучили посадовців Мінкультури й самого держпідприємства. Ті відповідно погодили незаконний план санації, і забезпечили перемогу в аукціоні з продажу майна наперед визначеної ТОВ «Вест Прайт», яка до того ж придбала будівлі за заниженою ціною.

Зібрані під час розслідування НАБУ і САП матеріали стали підґрунтям для невизнання та скасування Господарським судом міста Києва результатів аукціону з продажу майна ДП «Національна кінематека України». Законність та обґрунтованість цього рішення підтвердив Верховний суд. Тож держпідприємство отримало можливість повернути у власність незаконно втрачену нерухомість, що і зробило.

368.media

Теги: Національне антикорупційне бюро, НАБУ,Олексій Бабич,ТОВ «Вест Прайт»,Національна кінематека України
ПРЯМИЙ ЕФІР