Новий голова прифронтового району Чернігівщини Сергій Сергієнко: бізнес із білорусами, політична проституція та обцінена лексика на адресу пенсіонерів

Новий голова прифронтового району Чернігівщини Сергій Сергієнко: бізнес із білорусами, політична проституція та обцінена лексика на адресу пенсіонерів
48525 ПЕРЕГЛЯДІВ

20 лютого президент України призначив головою Новгород-Сіверської районної державної адміністрації Сергія Сергієнка. Це звичайне, здавалося б, призначення викликало тихий шок у мешканців прикордонного району.

 

Ще напередодні активісти й небагато осудних людей намагалися достукатися до глави держави, акцентуючи увагу на т  ому факті, що кандидатура Сергієнка на посаду голови військової адміністрації прикордонного району – вкрай невідповідна. Але результат, як завжди, був відомий заздалегідь:

Сергій Сергієнко

Що ж не влаштовувало супротивників Сергія Федоровича Сергієнка і чому вони вважають, що його в жодному разі не можна призначати на цю посаду?

Справа в тому, що Сергій Сергієнко, крім вельми бурхливої політичної біографії, він встиг послідовно змінити кілька політичних сил: «Народний фронт», «Блок Петра Порошенка», «За майбутнє» має дуже дивні зв’язки з білорусією.

 

Від «За майбутнє», до речі, його було обрано до нинішнього складу Чернігівської обласної ради:

Сергієнко Сергій Федорович

Що цікаво – у минулому скликанні Сергій Сергієнко був депутатом тієї ж ради, але від Блоку Петра Порошенка:

У цьому контексті просто цікаво – які аргументи зумів знайти Сергієнка для нинішньої влади, яка ненавидить усе, що пов’язане з шостим президентом, таки патологічною ненавистю. Можливо, «ганьбу» БПП він «змив кров’ю», перебігши в «За майбутнє», напхане колишніми регіоналами, яких, на відміну від «порохоботів», дуже люблять на Банковій. А може, причина була іншою. Але факт призначення очевидний.

 

До речі, Сергієнко досі є членом виконкому партії героя України Володимира Литвина «Народна партія». Що також дуже характеризує нового призначенця Банкової.

Це політична складова. Хоча інакше, ніж політичною проституцією, такі речі назвати важко, але й вона тьмяніє на тлі бізнесу нового голови Новгород-Сіверської РДА. Бо чи то БПП, чи «Слуга народу» чи «За майбутнє» - це все-таки українські політичні сили, якими б вони там уже не були.

А ось те, що представник президента України в одному з ключових прикордонних районів, який у квітні минулого року ціною крові українських солдатів був звільнений від окупантів, має спільний бізнес із цими окупантами – викликає вже не насмішку, хай і гірку.

Справа в тому, що Сергій Федорович Сергієнко через свого компаньйона з бізнесу Віктора Петровича Никифоренка пов’язаний із представниками білорусії, які теж брали активну участь в окупації Чернігівщини та Новгород-Сіверського району.

 

Віктор Нікіфоренко є уповноваженою особою у ТОВ «Стандарт», бенефіціаром якого є Сергій Сергієнко:

В той же час Віктор Нікіфоренко є бенефіціаром ТОВ «Регіон-РС», співвласником якого є громадянин білорусії Сманцер Микита Павлович:

ТОВ «Регіон-РС»

Зв’язок, звичайно, опосередкований. Але це ще не все – до 2019 року у ТОВ «Стандарт» серед засновників значилося ТОВ «Новгород-Сіверський ЖЕК»:

ТОВ «Новгород-Сіверський ЖЕК»

Власником якого є партнер білоруського громадянина та нинішній підлеглий Сергія Сергієнка Віктор Никифоренко.

Никифоренко Віктор

Що дуже зміцнює зв’язки цих двох людей як між собою, так і з білорусією.

Але це не все. Якби справа закінчувалася лише цими фірмами, все можна було б списати на випадковість. Однак є й інші зв’язки із країною «бульбофюрера».

 

Голова Новгород-Сіверської районної військової адміністрації Сергій Федорович Сергієнко має прямий бізнес із білорусами:

ССФ-Пінвіч

Приватне підприємство «ССФ-Пінвіч», зареєстроване у Чернігові, має серед своїх співвласників громадянина білорусії Юрія Сергійовича Фірка. Та й другий співвласник – Олександр Сманцер, хоч і значиться як громадянин України, має схоже прізвище на бенефіціара ТОВ «Регіон-РС», яким значиться білорус Сманцер Микита Павлович.

 

До цього слід додати ще кілька деталей із біографії нового глави Новгород-Сіверської РВА Сергія Федоровича Сергієнка. Будучи у 2018 році заступником голови Чернігівської обласної адміністрації (за квотою Порошенка, до речі), Сергієнко відзначився тим, що ошукав у Ічні, де якраз вибухнули артилерійські склади, що постраждав від вибуху пенсіонера.

Ось відео цієї розмови, можете оцінити «нову особу» президента Зеленського:

А ось – панегірик від власника ТОВ «Земля та воля», ще одного Героя України Леоніда Яковишина, написаний у той період, коли нинішній представник Коломойського («За майбутнє» саме його проект) став заступником губернатора Чернігівської області. Чи не полінуйтеся, почитайте.

Сергій Сергієнко

Ну і – трохи про гроші. «Слуги народу» під маркою війни оперативно закрили доступ до декларацій, але у 2021 році Сергій Федорович Сергієнко задекларував найбільший кеш в обласній раді: майже 9 млн гривень, валюті – 1,88 млн доларів США та коштів, розміщених на банківських рахунках, – 1,9 млн. доларів США, 0,5 млн. євро.

З 2017 року Сергієнко та сім’я є лідерами зі статті активів «кошти, позичені третім особам» – загальна сума становить 43,9 млн. гривень. Сергій та сім’я мають постійність в автопарку свого і не змінюють його вже шість років. До речі, сім’я має дуже великий гараж на 485 м2, але чомусь він зник в останній декларації.

Основні висновки з декларування: дружина отримує дохід від дивідендів, сім’я має два невеликі будинки 90 м2 та 23,8 м2, великих витрат не показують, відсоткова частка акцій у підприємствах за останні два роки збільшилася майже вдвічі.

Цікаво, що свій стан Сергій Сергієнко почав декларувати з 2015 року, коли прийшов у бізнесову політику. Сімейний бізнес різний, але сьогодні виділяються два напрями: лісопильне та стругальне виробництво, будівництво доріг та автострад.

На тлі всього цього постає питання – це ми такі розумні чи в СБУ такі тупі? Чи вони подавали всі ці відомості до Офісу президента, а він проігнорував зв’язки з білоруською фашистською державою та підписав Указ про призначення вкрай підозрілої особи головою, по суті, прифронтового району?

Джерело

Теги: Сергій Сергієнко,Сергієнко,Чернігівщина Сергій Сергієнко,Чернігівщина Сергієнко,голова прифронтового району Чернігівщини Сергій Сергієнко,голова прифронтового району Чернігівщини Сергієнко,голова прифронтового району Чернігівщини ,голова прифронтового району ,бізнес із білорусами,бізнес ,білоруси, Білорусь,Україна,політична проституція,ТОВ «Регіон-РС»,ТОВ Регіон-РС,Регіон-РС,ТОВ «Новгород-Сіверський ЖЕК»,ТОВ Новгород-Сіверський ЖЕК,Новгород-Сіверський ЖЕК,ПП «ССФ-Пінвіч»,ПП ССФ-Пінвіч,ССФ-Пінвіч,США ,Слуга народу,СБУ, СБ України, Служба Безпеки, Служба Безпеки України, ТОВ «Земля та воля», ТОВ Земля та воля,Земля та воля,За майбутнє, Володимир Зеленський,Зеленський, Володимир Зеленський Вікіпедія,Зеленський Вікіпедія, Володимир Олександрович Зеленський,Президент Володимир Зеленський,Президент Зеленський,Президент України Володимир Зеленський,Президент України Зеленський,Президент України ,Президент ,Олександр Сманцер,Сманцер,Сманцер Микита Павлович,Сманцер Микита ,Сманцер ,Віктор Никифоренко,Никифоренко,Новгород-Сіверський ,ТОВ «Стандарт»,ТОВ Стандарт,Стандарт,Віктор Петрович Никифоренко,БПП,Володимир Литвин,Литвин,Петро Порошенко,Порошенко,Блок Петра Порошенка
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР