«Коли бачиш розбиті будинки, спалені села і міста – просто крається серце за нашу країну» – прикордонник за псевдо «Німець»

«Коли бачиш розбиті будинки, спалені села і міста – просто крається серце за нашу країну» – прикордонник за псевдо «Німець»
272740 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Німець» родом з Івано-Франківщини. Коли російські окупанти в 2014 році ступили на українську землю боєць одразу приєднався до лав Державної прикордонної служби України. Воїн у складі окремої бойової прикордонної комендатури прибув на Донеччину. Рік прикордонник разом з побратимами боронив Благодатне та ділянки поблизу.

Повернувшись з передової, «Німець» перевівся до одного зі столичних аеропортів. Служба подобалась прикордоннику. Він був у складі групи силової підтримки.

Коли ворог ступив на Київщину, захисник стояв на її обороні. Дружину і доньку відразу відправив за кордон. Згодом воїн відправився на Північ, а потім – на Схід країни. Найтяжчим для прикордонника стала Донеччина.

«Коли бачиш розбиті будинки, спалені села і міста – просто крається серце за нашу країну, за нашу землю. Від лісу залишилась одна назва. На це страшно було дивитись», - пригадує захисник.

«Німець», крім покладених на нього завдань, мав правильно організувати службу підлеглих, адже він був старшим групи кулеметників. На запитання, чи планує він повертатись на передову, «Німець» сказав: «Я вже рапорт написав. Робота в нас така, захищати свою країну».

Найбільше боєць мріє про Перемогу, але не просто мріє, він активно її наближає, він захищає своє. А також хоче нарешті об'єднатися з сім'єю, яку не бачив майже рік.

 

Державна прикордонна служба України

Теги: Державна прикордонна служба України, війна в Україні, окупанти
ПРЯМИЙ ЕФІР