Майже як Антонівський: у Донецьку ЗСУ "продірявили" міст над залізницею, де росіяни ховали ППО

Майже як Антонівський: у Донецьку ЗСУ "продірявили" міст над залізницею, де росіяни ховали ППО
296893 ПЕРЕГЛЯДІВ

Донецький міст прийняв естафету у Антонівського? У тимчасово окупованій "столиці" Донбасу сталась потужна "бавовна" – ймовірно, за безпосередньої участі HIMARS. Як наслідок, дорожнє полотно шляхопроводу, що сполучає центр міста з Петровським районом та проходить над залізницею, вкрилось кратерами й вирвами.

Відео наслідків влучання оприлюднив 28 лютого в своєму каналі ворожий воєнкор, репортер Всеросійської держтелерадіокомпанії (ВДТРК) Андрій Руденко. За його словами, один із снарядів ЗСУ поцілив у міст, що з'єднує Кіровський і Петровський райони окупованого Донецька. В самому мості можна побачити діру, а поруч стоїть зрешечений автомобіль (нібито цивільний).

 

Примітно, що на більшості світлин, опублікованих російською стороною, вирву у донецькому мості показано винятково з одного ракурсу. Однак так званий "голова адміністрації" Донецька й "депутат народної ради ДНР" Олексій Кулемзін таки виклав більш детальне фото, через що наштовхнувся на люту критику з боку інших пропагандистів.

Річ у тім, що атакований міст є не лише важливим для окупантів елементом логістики, який сполучає віддалений Петровський район із центром та дозволяє проїхати над залізницею. Якщо ця транспортна артерія буде виведена з ладу, це фактично відріже Петровський район від більшої частнини Кіровського, адже у радіусі 7 км інших переїздів немає.

Місце розташування атакованого мосту в Донецьку

Та, окрім цього, під даним шляхопроводом росіяни часто ховають власну техніку й систему ППО. Зокрема, на світлині донецького горе-політика Кулемзіна можна роздивитись у вирві фрагмент важкого озброєння. Припускають, що це або бронетранспортрер БТР-70, або ЗРК "Оса" – радянський автоматизований військовий зенітно-ракетний комплекс, який є всепогодним і призначений для прикриття сил і засобів мотострілецької (танкової) дивізії у всіх видах бойових дій.

Відтак, можна припустити, що найближчим часом цей шляхопровід стане об'єктом ретельної уваги ракетників ЗСУ та HIMARS.

stopcor.org

Теги: HIMARS,РСЗВ HIMARS,Донецький міст,бавовна,міст, війна в Україні
ПРЯМИЙ ЕФІР