Експрес-діагностика

Експрес-діагностика
279420 ПЕРЕГЛЯДІВ

Рання діагностика всіх захворювань суттєво підвищує шанси пацієнтів на повне одужання. Для того щоб скоротити час, необхідний для проведення діагностичних аналізів, та спростити їхню процедуру, розробили  експрес тест на рак і експрес тест на ІПСШ — інфекції, що передаються статевим шляхом.

Особливості експрес-тестів

Експрес-тести використовуються виключно для якісної діагностики. Тобто вони вказують на наявність або відсутність маркерів захворювання, але не визначають їхню концентрацію. Тести дають змогу:

  • виявити захворювання на ранніх стадіях;
  • поставити фінальну крапку в складній діагностичній ситуації.

Маркерами онкологічних захворювань є специфічні білки, антигени або антитіла. У здорової людини їх виділяють в незначній кількості, і вони виконують в організмі різні важливі функції. Коли починається онкологічний процес, кількість цих речовин різко збільшується, адже онкомаркери виділяють не лише клітини пухлини, а й здорових тканин, що її оточують.

Зазвичай певний маркер вказує на появу конкретного злоякісного новоутворення. Однак один і той самий маркер може з'являтися в крові людини при різних формах раку. В деяких випадках кілька маркерів характеризують розвиток одного онкологічного захворювання. Щоб підвищити достовірність результатів дослідження, одночасно проводять аналіз кількох онкологічних маркерів.

Маркерами інфекцій, що передаються статевим шляхом, є паразити, які їх провокують. Фармакологічні компанії випускають експрес-тести на рак і на ІПСШ для професійного використання.

Експрес-тести від AMEDALabordiagnostikGmbH

Відомий у цілому світі австрійський бренд AMEDALabordiagnostikGmbH випускає якісні касетні експрес-тести на рак і на такі ІПСШ, як трихомоніаз, гонорея і сифіліс. У всіх тестів висока достовірність — 97-99%.

AMEDALabordiagnostikGmbH розробила пластикову касету, всередині якої міститься плоский імунохроматографічний тест. На касеті є віконце для контролю результату і ділянка для внесення взятого у пацієнта зразка. При діагностиці раку зразком є цільна кров, плазма або сироватка, а ІПСШ — вагінальний мазок.

Результат тестування стає відомим вже через 10-15 хвилин. Якщо у пацієнта розвивається захворювання, у віконці з'являються кольорові смужки. Якщо смужки не проявилися, хвороби немає. Остаточний діагноз встановлює виключно лікар на підставі результату експрес-тестування і зібраного анамнезу, оскільки смужки на тесті можуть з'являтися при гормональних збоях, запальних процесах і травмах органів.

Теги: Експрес-діагностика,AMEDALabordiagnostikGmbH,експрес-тести
ПРЯМИЙ ЕФІР