Незаконне будівництво ЖК в Києві: прокуратура відсудила у недобросовісного орендаря ділянку вартістю 217 млн грн

Незаконне будівництво ЖК в Києві: прокуратура відсудила у недобросовісного орендаря ділянку вартістю 217 млн грн
325562 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокуратура відсудила у недобросовісного орендаря ділянку вартістю 217 млн грн за незаконне будівництво ЖК на землях промисловості.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Господарський суд міста Києва задовольнив позов Київської міської прокуратури в інтересах держави про розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки у Святошинському районі м. Києва площею понад 4 га та вартістю 217,4 млн грн.

Прокуратура встановила, що Київрада у 2003 році передала акціонерному товариству в довгострокову оренду на 25 років земельну ділянку по провулку Приладному, що відноситься до категорії земель промисловості, з конкретно визначеним призначенням: для експлуатації та обслуговування адміністративно-виробничих та господарських будівель і споруд.

Однак у порушення земельного законодавства та всупереч умовам договору товариство розпочало на цій території будівництво житлового комплексу, чим фактично без відповідного рішення Київради незаконно змінило категорію земельної ділянки з земель промисловості на землі житлової та громадської забудови.

За таких обставин суд погодився з доводами прокурора про неможливість житлового будівництва на землях промисловості та задовольнив позовні вимоги в повному обсязі.

Нагадаємо, що у курортній Пущі-Водиці на Київщині вже декілька років тривають сусідські війни: колишній правоохоронець і водій екснардепа Мартиненка Василь Горлов тероризує подружжя пенсіонерів. Потерпілі припускають: усе – заради спадщини, ласого наділу землі. Адже власний будинок кривдник звів незаконно, на самозахопленій ділянці.

stopcor.org

Теги: незаконне будівництво,ЖК,прокуратура
ПРЯМИЙ ЕФІР