Посередника з передачі хабаря за будівництво нардепа Ісаєнка Сергія Саміляка засудили за корупцію

Посередника з передачі хабаря за будівництво нардепа Ісаєнка Сергія Саміляка засудили за корупцію
280989 ПЕРЕГЛЯДІВ

ВАКС затвердив угоду про визнання винуватості, укладену прокурором САП з представником забудовника Perfect Group Сергієм Саміляком, який за 120 тис. доларів хотів підкупити голову Державної інспекції архітектури та містобудування Семена Кривоноса.

Голову громадської організації «Соціал-демократичний конгрес християн України» визнали винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК. Обвинуваченого звільнили від відбуття основного покарання у вигляді 5 років позбавлення волі на іспитовий строк у 3 роки.

Також суд змінив запобіжний захід Самиляка з 2,23 млн гривень застави на особисте зобов’язання, а гроші будуть перераховані на спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку ЗСУ. Крім того, за умовами угоди, обвинувачений зобов’язався перерахувати 100 тис. доларів на проект «Армія Дронів» від UNITED24.

ВАКС застосував спеціальну конфіскацію до 119,7 тис. доларів, вилучених в автівці представника забудовника.

Нагадаємо, за версією обвинуваченням, обвинувачений Сергій Саміляк діяв в інтересах компанії-забудовниці Perfect Group, яка намагалася за 120 тисяч доларів отримати в ДІАМ сертифікат про прийняття в експлуатацію зведеної з порушеннями багатоповерхівки ЖК «Терракота». Її будують компанії нардепа від ОПЗЖ Дмитра Ісаєнко та Олександр Глимбоський.

368.media

Теги: Perfect Group,Олександр Глимбоський,Ісаєнко ,Ісаєнко депутат,Ісаєнко ОПЗЖ,Сергій Саміляк,Сергій Саміляк хабар
ПРЯМИЙ ЕФІР