Прокурор з Києва вирішила провести декретну відпустку в окупованому Криму

Прокурор з Києва вирішила провести декретну відпустку в окупованому Криму
59165 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурора Київської міської прокуратури Оксану Харитонову звільнили з посади після того, як вона не вийшла  з декретної відпустки та повідомила про своє перебування в окупованому Криму. Про це редакції стало відомо з рішення КДКП.

Прокурор Оксана Харитонова після закінчення відпустки по догляду за дитиною 8 квітня 2022 року не з’явилась на своє робоче місце, а також не повідомила про причини своєї відсутності.

В ході дисциплінарного провадження начальник відділу кадрової роботи та державної служби Київської міської прокуратури зазначила, що Харитонова перебувала у відпустці по догляду за дитиною без збереження заробітної плати. На цей час вона перебуває поза штатом, оскільки не брала участь у проведенні атестації через знаходження у відпустці.

Приблизно через тиждень після повномасштабного вторгнення росії в Україну, Харитонова зателефонувала та поцікавилась, чому її немає в списках працівників Голосіївської окружної прокуратури, яким видали особові справи та трудові книжки. Харитоновій пояснили, що вона на теперішній час не є працівником цієї прокуратури, оскільки не проходила атестацію, не працює та перебуває у відпустці. У зв’язку з цим документація з кадрових питань, комп’ютерна техніка, так і всі особові справи та трудові книжки зазначеної категорії працівників вивезено з будівлі прокуратури та будуть повернуті назад після припинення бойових дій у місті.

Харитонова приховала дані про перебування на території окупованого півострова. Наприкінці квітня прокурор у переписці повідомила, що під час відпустки у 2021 році до початку вторгнення російських військових, узгодила виїзд до Криму, де постійно проживають її батьки. Виїхати звідти та приступити до роботи не має змоги, як і продовжити відпустку по догляду за дитиною.

Згідно з наданою Київською прокуратурою інформацією, Харитонова у 2021 році подала два рапорти. У них вона повідомляла про  перебування на території АРК у травні 2021 року (без конкретизації мети) та з кінця червня до початку липня 2021 року, у зв’язку із відвідуванням родичів.

Документи щодо перетину кордону Харитоновою відсутні.  Київською міською прокуратурою на електронну пошту та через месенджер Viber направлено листа та запропоновано надати інформацію та підтверджуючі документи щодо перетину нею у 2021 році контрольно-пропускного пункту в’їзду-виїзду «Каланчак», а також пояснення з цього приводу, що нею не виконано.

За результатами розгляду дисциплінарної скарги, комісія вирішила притягнути прокурора Київської місцевої прокуратури №1  Києва Харитонову Оксану  звільнити з посади в органах прокуратури.

Джерело

Теги: Прокурор з Києва вирішила провести декретну відпустку в окупованому Криму,Прокурор з Києва ,Київ ,Прокурор ,декретна відпустка в окупованому Криму,декретна відпустка , Крим,АР Крим,окупований Крим ,окупація,окупанти,Війна, війна в Україні, Війна з РФ, Війна з Росією, Росія, Російська агресія ,агресія, Російська Федерація,РФ, Війна проти Росії, Війна проти України, Війна Росії проти України,Оксана Харитонова,Харитонова,Прокурор Київської міської прокуратури Оксана Харитонова,Прокурор Київської міської прокуратури Харитонова,Прокурор Київської міської прокуратури ,Київська міська прокуратура Оксана Харитонова,Київська міська прокуратура Харитонова,Київська міська прокуратура ,КДКП
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР