У Львові президенти та перші леді України й Латвії вшанували пам’ять загиблих українських захисників

У Львові президенти та перші леді України й Латвії вшанували пам’ять загиблих українських захисників
350636 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент Латвії Егілс Левітс поклав квіти до могил українських захисників на Полі почесних поховань Личаківського цвинтаря. До нього приєднався президент України Володимир Зеленський разом з першою леді. 

Про це повідомляє прес-служба українського лідера у п'ятницю, 3 березня. Вказано, що президенти двох країн та їхні перші леді вшанували пам'ять загиблих героїв України. Вони поклали квіти до могил українських захисників на Полі почесних поховань Личаківського цвинтаря у Львові.

Також повідомляється, що Зеленський відвідав госпіталь, де лікуються поранені військовослужбовці, які воювали, зокрема, на Бахмутському напрямку.

"Дякую вам за службу, за героїчний захист нашої батьківщини. Бажаю вам якнайшвидшого одужання", – сказав Зеленський під час спілкування з пораненими.

Президент також вручив військовослужбовцям державні нагороди. Зокрема, мінометники, стрільці, зенітники, гранатометники, бойові медики отримали ордени Богдана Хмельницького ІІІ ступеня та За мужність ІІІ ступеня.  За надання кваліфікованої медичної допомоги воїнам глава держави відзначив орденами Данила Галицького представників медичних сил ЗСУ.

"Хочу подякувати вам за вашу роботу, за службу, особливо цього року. Це було найскладніше випробування для всіх. Дякую, що поставили на ноги таку кількість наших воїнів, наших героїв", – зазначив президент. 

stopcor.org

Теги: президент Латвії, війна в Україні, Володимир Зеленський,перша леді України
ПРЯМИЙ ЕФІР