ISW: Російські війська не зможуть оточити Бахмут найближчим часом

ISW: Російські війська не зможуть оточити Бахмут найближчим часом
35059 ПЕРЕГЛЯДІВ

Російські війська продовжують давити українські сили, які захищають Бахмут Донецької області, але найближчим часом малоймовірно, що їм вдасться оточити місто.

Про це стало відомо з повідомлення Інституту вивчення війни (ISW)

"Російські війська, схоже, забезпечили собі достатню позиційну перевагу, щоб здійснити розворот у певних районах Бахмута, але досі не змусили українські сили відступити і, ймовірно, не зможуть оточити місто найближчим часом", - йдеться у аналізі.

За 4 березня було підтверджено один обмежений наступ російських військ поблизу Бахмута. Раніше ISW повідомляв, що українські війська, ймовірно, створюються умови для контрольованого відходу з особливо складних ділянок східного Бахмута, хоча наразі незрозуміло, чи українське командування вирішило відступити з міста.

Російські військкори повідомляють, що групам ПВК "Вагнер" вдалося просунутися у північно-східному та східному районах Бахмута протягом останніх кількох днів, створивши тактично складний поворот у міських районах.

"Росіянам, скоріше, вдалося просунутися досить близько до критично важливих наземних ліній зв’язку з північного сходу, щоб загрожувати українським шляхам відходу у класичному повороті. Мета повороту полягає в тому, щоб змусити противника залишити підготовлені оборонні позиції, і вона відрізняється від мети оточення, яка полягає в захопленні та знищенні сил противника. Можливо, росіяни мали намір оточити українські сили в Бахмуті, але українське командування дало сигнал, що швидше за все відступить, ніж ризикуватиме потрапити в оточення. ISW оцінює, що українські сили мають набагато більше шансів відійти, ніж потрапити в оточення, і що українці все ще зможуть утримати свої позиції в Бахмуті, якщо вони вирішать спробувати", - додали у Інституті.

Джерело

Теги: Бахмут,Росія, Російські війська,Війська,РФ, Російська агресія , Російська Федерація,агресія,Війна, війна в Україні, Війна з РФ, Війна з Росією, Війна проти Росії, Війна проти України, Війна Росії проти України,Донецька область,Донецьк,ISW,Інститут вивчення війни
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР