На Одещині полковник уник покарання за пошкодження майна ЗСУ на 1,5 млн гривень

На Одещині полковник уник покарання за пошкодження майна ЗСУ на 1,5 млн гривень
35168 ПЕРЕГЛЯДІВ

На Одещині заступника командира 160-ї зенітно-ракетної бригади та його підлеглого, котрі допустили перекидання автокрана та пошкодження майна ЗСУ, звільнили від відбування покарання. Про це стало відомо з вироку Біляївського райсуду за ч.1 ст. 415, ч.2 ст. 412 КК.

Зазначається, 29 травня 2012 року, перебуваючи на позиції технічної батареї 1601-го дивізіону полковник та старший прапорщик допустили на майданчик сторонню особу, капітана військової частини. Це відбувалося на пусковій установці при завантаженні зенітних керованих ракет автокраном КРАЗ-255 Б1.

В наслідок допущених порушень та через несправний технічний стан та порушення правил експлуатації, відбулось перекидання крана та пошкодження ракет. Це спричинило матеріальні збитки військовій частині на суму 1,53 млн гривень. Окрім того, капітан, що перебував в цей час на пусковій установці впав, отримавши травми середньої важкості – закриті переломи обох п’яткових кісток.

Адвокати обвинувачених подали клопотання до суду про закриття кримінального провадження у зв’язку з закінченням термінів давності. Своєю чергою прокурор, проти задоволення клопотання не заперечував. Суд роз’яснив обвинуваченим, що закриття кримінального провадження не є реабілітуючим.

Відтак Біляївський районний суд Одеської області звільнив обвинувачених від покарання та закрив кримінальну справу у зв’язку з закінченням строків давності. Зазначимо, фігурантами справи є Василь Рябохлист та Михайло Мусієнко.

Джерело

Теги: Одещина,Одеса,Суд,Україна,Полковник,На Одещині полковник уник покарання за пошкодження майна ЗСУ ,пошкодження майна ЗСУ ,пошкодження майна ,ЗСУ, Збройні Сили, Збройні Сили України,ЗС України,майно ЗСУ ,На Одещині полковник уник покарання ,полковник , Одеська область,Василь Рябохлист ,Михайло Мусієнко
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР