Знайдіть п’ять відмінностей

Знайдіть п’ять відмінностей
357475 ПЕРЕГЛЯДІВ

Народного депутата Миколу Тищенка виключили з партії "Слуга народу".

Рішенню партії передував скандал з поїздкою Тищенка до Таїланду. Інформацію про те, що нардеп на 11 місяці повномасштабного вторгнення Росії в Україну запланував у Бангкоку "зустріч з українською громадою". Депутат поніс заслужене покарання в першу чергу за брехню та зухвалу поведінку. 28 лютого 2023 року на сайті Головного управління Держпродспоживслужби з’явилася світлина під назвою «Розширюємо українсько – польську співпрацю. Візит начальниці Держпродспоживслужби Полтавщини до Польщі!» такий собі звіт начальника Головного управління Яніни Сергіївни Аранчій до Вищої школи управління охорони праці у місті Катовіце. Викликає питань більше чим відповідей, звіт з Польщі, а фотографії з України зроблені в актованому залі Регіональної Державної Лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області та зовсім в інший час. Звикла Яніна Сергіївна мабуть усіх тримати за бовдурів, відверто видаючи брехню за правду. Тож яким чином всупереч Указу президента Яніна Сергіївна будучи державним службовцем, депутатом обласної Ради вдалося виїхати за кордон? Все дуже просто потрібно самій на себе написати наказ про закордоне відрядження і до біса Указ Президента.

А як же тоді вимога закону, що держслужбовець має право перетинати державний кордон на підставі відповідних рішень про службові відрядження та тільки з метою державної важливості. Та знову ж таки ніяк, відправити листом доповненням без підпису, без реєстрації в системі електронного документообігу. З дуже простої причини практично усі документи Головного управління Держпродспоживслужби, що стосуються закордонного відрядження Яніни Аранчій фальсифіковані та робилися заднім числом у зв’язку з суспільним розголосом неординарної події. Розуміючи, що за подібні дії потрібно буде відповідати Яніна Аранчій домоглася звільнення начальника відділу персоналу ВІНАР Вікторії Володимирівни з займаної посади, остання налякана таким розвитком подій була вимушена виїхати за кордон, так як в разі порушення кримінального провадження відповідати та давати свідчення прийдеться їй як безпосередньому виконавцю.

Які дії т.в.о. Голови Держпродспоживслужби України Ольги Шевченко? Листом високопосадовець погодила відрядження Яніні Сергіївні навіть не поцікавившись про мету та цілі поїздки, так як Держпродспоживлужба України не була ініціатором цього відрядження і Голові служби було байдуже куди і навіщо зібралася Аранчій за кордон. Але це стало цікаво Раді національної безпеки і оборони України (РНБОУ), та надала відповідне доручення Ользі Шевченко.

Зрозумівши, що стало пахнути смаженим Яніна Аранчій від гріха подалі втекла на лікарняний та тепер керує Головним управлінням Держпродспоживслужби в Полтавській області в телефонному режимі в теплому ліжку з дому, дякуючи в.о. заступника начальника Головного управління Юрій Першин людина поки що віддана, не підводить, заробітна плата у сімдесят одну тисячу на місяць дозволяє не турбуватись, та і система «смотрящих» працює без збою, правоохоронців вона не бентежить. А у т.в.о. Голови Держпродспоживслужби України Ольги Шевченко не має політичної волі призначити фахового першого заступника та припинити безлад в державній структурі. Здається нам заповітна мрія Ольги Шевченко зберегти собі посаду в структурі Держпродспоживслужби так і залишиться її мрією, кримінальне провадження не за горами. Окремо визначимо позицію керівництва області. Начальник обласної військової адміністрації Дмитро Лунін після отримання сигналу невідкладно направив матеріали до правоохоронних органів, а Голова обласної Ради Олександр Біленький визначив, що депутати місцевих Рад можуть бути за кордоном тільки у відрядженні, інших підстав немає. А це ще раз вказує на неправомірність перетину кордону у військовий час. Так як Яніна Аранчій є як державним службовцем так і депутатом обласної Ради, що покладає на неї обмеження в пересуванні за межі країни.

Після публікації матеріалів щодо правомірності перебування у відрядженні начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Яніни Аранчій стали надходити численні повідомлення про те, що державний кордон Яніна Сергіївна перетинала в повному складі сім’ї як пересічний громадян, зовсім не як держаний службовець у відряджені по виробничих справах. На ці та інші питання наддасть відповіді після перевірки Адміністрація Державної прикордонної служби України. Полтавчани які тимчасово проживають за кордоном вказують, що бачили сімейство Аранчій в інших країнах ЕС, а саме в Чехії та Германії сподіваємося, що на ці питання дадуть відповідь правоохоронні органи як і на те яким чином чоловік Яніни Аранчій Віталій Кулинич уникає мобілізації та виїжджає за кордон. Мабуть в зовсім молодому віці став інвалідом, здоровий бугай в минулому правоохоронець за кермом БТР їздити не може, але пів Європи на автомобілі за п’ять днів запросто.

На початку тижня країну сколихнула жахлива звістка про розстріл рашистами нашого військовослужбовця. На думку прийшло міркування як так відбувається, чому у воюючій країні людина гине захищаючи навіть зашквареного корупціонера, яка користуючись службовим становищем, фальсифікуючи документи, зухвало ігноруючи вимоги чинного законодавства подорожує Європою тому, що війна її не стосується. Є переконання, шо відповідальність настане та це далеко не крапка як у цій так і в інших корупційних, а з об’єктового погляду кримінальних діяннях начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Аранчій Яніни Сергіївни.

Теги: Симоненко Василь Іванович,Першин Юрій Едуардович,Яковенко Юрій Валентинович,Корнійчук Артур Сергійович,Каспіч Валерій Олександрович,Яніна Аранчій,Держпродспоживслужба у Полтавській області,Головне Управління Держпродспоживслужби в Полтавській області,Віталій Кулинич,Аранчій
ПРЯМИЙ ЕФІР