Палав, як смолоскип: під Вугледаром бійці 72-ї бригади знищили танк окупантів (відео)

Палав, як смолоскип: під Вугледаром бійці 72-ї бригади знищили танк окупантів (відео)
274332 ПЕРЕГЛЯДІВ

У парку металобрухту росіян під Вугледаром на Донеччині – поповнення. "Чорні запорожці" з 72-ї бригади ЗСУ підбили черговий танк противника у полі поблизу Микільського: бронемашина спалахнула, як запальничка, а потім здетонував боєкомплект. Крім того, повідомляється про ще два результативні відпрацювання української артилерії у напрямку Волновахи.

Відео епічного знищення ворожого танку на північ від Микільського (у 3-4 км від Вугледару) оприлюднила ввечері 9 березня моніторингова ініціатива DeepState. Повідомляється, що ефектна атака – на рахунку бійців 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців (72 ОМБр) – військового формування механізованих військ ЗСУ з міста Біла Церква. З літа 2022 року бригада обороняє Україну на Донбасі.

 

У ролику, зафільмованому з повітря дроном аеророзвідки, можна спостерігати, як ворожа бронемашина спершу довго "закипає", потім стається яскравий спалах, після чого детонує боєкомплект і уламки танку розлітаються полем.

72-а ОМБр підбила ворожий танк під Вугледаром

На фінальних кадрах відео російські військові на ношах евакуюють зі згорілої техніки "200-х" і "300-х".

Внаслідок займання здетонував боєкомплект і стався ''феєрверк''

Це – не єдине вдале відпрацювання української артилерії на Вугледарському напрямку за добу. За інформацією Кирила Недрі, ветерана ЗСУ і військового блогера, "бавовна" також сталась у Волновасі на Донеччині, де в одній з будівель сільськогосподарського призначення довго детонували боєприпаси окупантів. А у районі Володимирівки "прилетіло" по базуванню російських "мобіків".

За даними Генштабу ЗСУ, станом на вечір 9 березня на Авдіївському та Шахтарському напрямках противник проводив безуспішні наступальні дії в напрямку населених пунктів Красногорівка, Кам’янка, Авдіївка, Сєверне, Первомайське, Невельське, Мар’їнка, Побєда та Вугледар Донецької області. Ворожих обстрілів зазнали, зокрема, Авдіївка, Водяне, Георгіївка, Невельське, Красногорівка, Побєда, Вугледар, Пречистівка та Нескучне Донецької області.

stopcor.org

Теги: ЗСУ, війна в Україні, окупанти,танк,Вугледар
ПРЯМИЙ ЕФІР