Росія готується до наступу в районі Вугледара - ISW

Росія готується до наступу в районі Вугледара - ISW
334079 ПЕРЕГЛЯДІВ

На днях, американські аналітики побачили відео однієї російської бригади, яка просила збільшити кількість їхніх боєприпасів. Мовляв, вони збираються замінити вже славнозвісну 155-ту бригаду морпіхів, яку на початку лютого ЗСУ розгромили під Вугледаром.

Тоді, щодня гинули 150-300 російських морпіхів, а також за тиждень було знищено близько 130 одиниць ворожої техніки. І все це на одному напрямку. Про те, що росія планує відновити наступ на цій же ділянці фронту, себто під Вугледаром, йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Аналітики зазначають, що на кадрах, опублікованих у соціальних мережах 8 березня, видно, як особовий склад 136-ї окремої мотострілецької бригади 58-ї загальновійськової армії Південного військового округу звертається до російського військового командування з проханням збільшити кількість артилерійських боєприпасів перед заміною 155-ї окремої морської піхотної бригади Тихоокеанського флоту поблизу Вугледара і проводити наземні атаки в цьому районі.

"155-та бригада морської піхоти понесла значну частину катастрофічних втрат, яких зазнали російські війська під час кульмінаційного тритижневого лютневого наступу з метою захоплення Вугельдара, і, як повідомляється, відновлювалася щонайменше сім разів з початку російського вторгнення в Україну. Можливо, російські війська замінять 136-у мотострілецьку бригаду на зміну сильно деградованому з’єднанню в надії відновити наступ поблизу Вугледара, хоча ця одноосібна заміна не означає підкріплення цих зусиль росією", – вважають в Інституті.

Аналітики вважають, що причиною потенційного відновлення наступальних дій під Вугледаром можуть бути внутрішні процеси у Збройних силах рф.

"Міністр оборони росії Сергій Шойгу наказав командувачу Східного військового округу (СВО) генерал-полковнику Рустаму Мурадову взяти Вугледар за всяку ціну, щоб заспокоїти поширену критику Міністерства оборони щодо відсутності прогресу та значних втрат у районі Вугледара. Нещодавно Шойгу відвідав Мурадова на заході Донецької області, імовірно з метою оцінити можливість наступу на Вугледар, а також подальшу роль Мурадова на посаді командувача СВО", – зазначили вчені.

За попередньою оцінкою Інституту, Мурадову знадобляться нові резерви живої сили і техніки, щоб виконати інструкції Шойгу, а заміна 155-ї морської піхотної бригади 136-ю мотострілецькою бригадою не забезпечить необхідного підкріплення російських сил.

stopcor.org

Теги: Вугледар,ISW,Інститут вивчення війни, війна в Україні
ПРЯМИЙ ЕФІР