Річковий рейд під Херсоном: дрон ЗСУ потопив 6 плавзасобів ворога у дельті Дніпра (відео)

Річковий рейд під Херсоном: дрон ЗСУ потопив 6 плавзасобів ворога у дельті Дніпра (відео)
316607 ПЕРЕГЛЯДІВ

Були човни, а стали – субмарини. Аеророзвідники Збройних сил України продовжують виявляти і нищити ворожі плавзасоби у плавнях Дніпра навпроти Херсона. Протягом лише одного рейду окупантів позбавили шести "шлюпок", на яких російські ДРГ пересувались між островами для ведення розвідки й обстрілів правобережжя.

Відеопідбірку затоплення одразу шести маломірних суден противника протягом одного річкового "рейду" українського дрону оприлюднив увечері 9 березня народний депутат, заступник голови парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Юрій Мисягін. Він зауважив, що кадри були надані йому колегою-нардепом Романом Костенком, який наразі боронить Україну на південному напрямку у лавах ЗСУ.

 

"Оператори дронів одного з підрозділів ЗСУ продовжують позбавляти російських окупантів крадених у місцевого населення катерів та моторних човнів на лівому березі окупованої Херсонщини", – написав Мисягін.

Зауважимо, російські військові використовують акваторію Дніпра та острови у плавнях навпроти Херсону для здійснення терору: з мінометів та РСЗВ обстрілюють як деокуповане правобережжя, так і прибережні населені пункти на лівому березі.

Як повідомили у Херсонській міській адміністрації зранку 10 березня, за добу по Херсонській міській територіальній громаді ворог здійснив 21 обстріл, використавши для цього 103 снаряди. Було уражено місто Херсон, Антонівку, Інженерне, Молодіжне, Зеленівку, Придніпровське. На жаль, є четверо загиблих мирних мешканців та один поранений.

За даними оперативного зведення Генштабу ЗСУ, на Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти обороняються. Протягом доби ворожих обстрілів зазнали райони населених пунктів Михайлівка та Херсон. Вже вкотре російські загарбники, аби дискредитувати Сили оборони України, чинять злочинні дії на тимчасово захоплених територіях Херсонської області. Цього разу мінометного обстрілу окупантів зазнали жителі міста Олешки.

stopcor.org

Теги: ЗСУ, війна в Україні,дрон,Херсон
ПРЯМИЙ ЕФІР