В Києві чиновники привласнили мільйон гривень на меблях для бомбосховищ

В Києві чиновники привласнили мільйон гривень на меблях для бомбосховищ
26266 ПЕРЕГЛЯДІВ

Керівництво управління освіти Шевченківської районної адміністрації Києва підозрюють у привласненні понад одного мільйона гривень бюджетних коштів. Про це стало відомо з матеріалів кримінального провадження за ч. 4 ст. 191, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК.

Підозрюваними є начальник управління освіти, начальник відділу загальної середньої та позашкільної освіти та начальник відділу дошкільної освіти.

В межах підготовки до нового навчального року 2022-2023 років виникла потреба в стислі строки забезпечити меблями для сидіння укриття закладів освіти району.

Начальник управління освіти, маючи на меті привласнення бюджетних коштів, залучила до злочинної схеми фізичну особу-підприємця Москалець Юлію Юріївну, начальника відділу загальної середньої та позашкільної освіти та начальника відділу дошкільної освіти. Аби надати законного вигляду своїм діям, учасники змови мали знайти в мережі Інтернет пропозиції із завищеними цінами на товари, що підлягали закупівлі.

Посадовці свідомо не вжили заходів щодо запиту цінових пропозицій у можливих постачальників, маючи на меті укладання договору з підконтрольним ФОПом.

Надалі, вони уклали 16 серпня 2022 року договір на придбання:

  • 2286 лав для укриття з м’яким сидінням на металевому каркасі вартістю 3,086 млн гривень,
  • 321  дитячу лаву для укриття вартістю 328 тис. гривень,
  • 321 безкаркасний пуф вартістю 353 тис. гривень.

Слідством встановлено, що каркаси металічні для укриття ФОП Москалець Юлія Юріївна придбала в іншого приватного підприємця за 1,53 млн гривень.

Крім того, відповідно до видаткових накладних ТОВ «Геометрія-Арт» відвантажило пуфи безкаркасні, лави дитячі для укриття та сидіння на лаву для укриття на загальну суму 1,57 млн гривень.

Слідство вважає, що директор ТОВ «Геометрія-Арт» Сергій Ульянцев, який діяв за попередньою змовою з Юлією Москаленко та іншими учасниками схеми, фактично не поставив пуфи безкаркасні.

Відповідно до висновку експерта від 24 січня 2023 року, ринкова вартість товарів була завищена на 1,09 млн гривень.

Зазначимо, Шевченківський районний суд за клопотанням слідства відсторонив від посади начальника відділу дошкільної освіти управління освіти.  Згідно з офіційним сайту Шевченківської РДА, начальником управління освіти є Євгенія Ярова, а її заступниками вказані — Тетяна Лісник, Ірина Муценко.

Джерело

Теги: Ірина Муценко,Муценко,Україна,Меблі,Тетяна Лісник,Лісник,Шевченківська РДА,Шевченківська райдержадміністрація,райдержадміністрація,ТОВ «Геометрія-Арт» Сергій Ульянцев,ТОВ «Геометрія-Арт» Ульянцев,ТОВ «Геометрія-Арт» ,ТОВ Геометрія-Арт,Геометрія-Арт,Сергій Ульянцев,Ульянцев,Юлія Москаленко,Москаленко,ТОВ «Геометрія-Арт»,ФОП Москалець Юлія Юріївна,Москалець Юлія Юріївна,ФОП ,В Києві чиновники привласнили мільйон гривень на меблях для бомбосховищ,меблі для бомбосховищ,бомбосховище,чиновники привласнили мільйон гривень ,чиновники ,Київ
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР