Перейшла на бік росіян: судді-зрадниці з Донеччини оголошено підозру

Перейшла на бік росіян: судді-зрадниці з Донеччини оголошено підозру
43521 ПЕРЕГЛЯДІВ

10 березня стало відомо, що ДБР оголосило підозру "судді" з тимчасово окупованої території Донецької області, яка пішла на співпрацю з росіянами.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

"Мешканка Єнакієве, після захоплення міста окупантами у 2014 році працювала адвокатом, але у травні минулого року вирішила піти на співпрацю з російським агресором та обійняла посаду судді в незаконному судовому органі окупантів. Наразі жінка "чинить правосуддя" стосовно українських громадян, керуючись російським законодавством", - йдеться у повідомленні.

Також паралельно ДБР оголосило про підозру колишньому правоохоронцю з Маріуполя, який замість служби українському народу запропонував свої "послуги" окупантам.

"Чоловік запропонував свої послуги окупантам заради посади в незаконній організації "Мариупольский городской отдел государственной службы вневедомственной охраны УГСВО МВД ДНР". Чоловік не лише оберігає тих, хто захопив місто, а й активно знімається у пропагандистських відеороликах від імені окупантів", - розповіли у ДБР.

Колаборантів підозрюють у добровільному зайнятті посад в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Їм загрожує позбавлення волі строком до 15 років.

Джерело

Теги: Донеччина,Суд,Суддя,суддя-зрадниця,Перейшла на бік росіян,росіяни, Росія, Російська агресія , Російська Федерація,РФ,Україна, колаборанти, Донецька область,Донецьк,ДБР, Маріуполь
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР